Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

voel je je veilig?

Anoniem
windowsXP-PRO
39 antwoorden
 • Veiligheid, wie wil dat niet. Qua systeem nu bedoel ik.
  Maar ben je ook veilig? Ik las net op www.zdnet.nl dat er een grootschalige hack-aanval op handen is.
  Neem nu als voorbeeld spyware. Zeer geniepig, maar in feite ongewenst op je systeem, dat ook nog eens info door sluist.
  Virussen bv. Nu komen er weer .net-virussen. Om maar niet te spreken over hackers die proberen in je systeem te komen.

  Voel je je nog veilig als je online bent? Ik wel. Ik zit achter een router en heb een up-to-date antivirus.

  En hoever moet je gaan?? Is een firewall van bv norton wel veilig genoeg??

  Evert
 • Als firewall heb ik Sygate, in combinatie met xp vind ik dat de beste keus.
  Verder heb ik nog Norton Systemworks, en voor de spyware Spybot search en destroy, Spywareblaster, Spywaregaurd en adaware- prof.
  Dus ik voel me behoorlijk veilig, als dit nog niet genoeg is dan weet ik het niet meer.
 • Scan
  hier op veiligheidsrisico's
 • [quote:e2bdcd5b39="honeymaker"]Scan
  hier op veiligheidsrisico's[/quote:e2bdcd5b39]

  Alles Veilig :D
 • No probs here. Heb ik ook nog nooit last van gehad trouwens.

  Heb de Symantec-family actief en zit achter een router, dus…
 • nah ik vind tegenwoordig een goede trojanscanner wel onmisbaar.

  en aangezien de meeste goede antiviruspaketten amper iets tegen echte trojans in huis hebben …

  Een router alleen als firewall ( en dan minimaal perfect afgesteld, daar schort het vaak aan. ) maar die controleert niet de uitgaande gegevensstroom, dus stel dat je al iets binnen krijgt, kan het ongestoord zijn weg naar buiten icm jouw gegevens vinden.

  en dan kom je ook weer op dat trojanverhaal, toch echt apart scannen of kaspersky nemen.


  En bovendien ben ik eigenlijk wel eens benieuwd naar echte 'indringende' testen van firewall's ….

  Zowat iedereen gebruiken dezelfde firewall (paketten) …

  zoals sygate, norton, mcafee, kerio, en niet te vergeten zone alarm.
  Hoe moeilijk is het om daar doorheen te komen ??

  de gemiddelde hacker heeft nu lang genoeg op ze kunnen oefenen.
 • [quote:c4ca2accbd="FoXiERotjEknoR"]Hoe moeilijk is het om daar doorheen te komen ??

  de gemiddelde hacker heeft nu lang genoeg op ze kunnen oefenen.[/quote:c4ca2accbd]Daarom krijg ik ook eens in de zoveel weken een security update op m'n firewall… Daar wordt ook daadwerkelijk het functioneren (automatische beveiligings-eigenschappen) mee beinvloed. Feit is wel dat bedrijven altijd achter de feiten aan blijven lopen. Ik ben ook van mening dat niet Microsoft veroordeeld moet worden voor het feit dat ze gigantisch veel patches en Service Packs uitbrengen, maar de hackers/crackers die zo verdomd actief zijn!!! :wink:

  Veiligheid staat of valt met de intelligentie van de PC-gebruiker… Als je bijvoorbeeld je e-mail niet scant, omdat je dat te lang vind duren, tja…

  Maar goed, ff over die Trojans/wormen, die worden er bij mij 'gewoon' tussenuit gepikt hoor!? Plus, als een programma naar buiten wil, dan krijg ik toch eerst een melding op m'n scherm, en moet ik het toegang geven. Al dan niet met een vinkje bij "onthouden voor de volgende keer".

  Greetz!!
 • maar stel dus dat je bv een hardwarematige fw hebt …
  die niet de uitgaande zooi pakt …

  merk je ook nooit dat je uberhaupt een trojan hebt doorgelaten.

  in principe als je ook uitgaand bijhoudt is die trojanscanner minder nodig, maar hoe vaak zie je niet dat 'een deel van explorer ' het net op wil??

  zo zou een trojan dat ook doen, gebruik makend van een gat in explorer …

  Mijn ervaring is dat bv trojan hunter en trojan cleaner mij al best vaak van een trojan hebben gered zonder dat norton en panda maar een kick gaven …
 • [quote:49ac90ba4f="Anakin"]Maar goed, ff over die Trojans/wormen, die worden er bij mij 'gewoon' tussenuit gepikt hoor!?[/quote:49ac90ba4f]
  Zolang je viruscanner de worm of de trojan kent. :D
  Maar wat als je virsuscanner ze niet kent? :cry:
  Ik voel me veilig maar ben ik dat ook? Ik weet het niet.
  :cry:
 • Ja ik las het ook op nu.nl.. zal wel wat meevallen denk ik, al helemaal met de gemiddelde thuis gebruiker. Ik denk dat die aanval, als het serieus is, gericht is op bedrijfen en shit. Ik heb btw niet zoveel scanners en troep op mn systeem staan, kweet gauw genoeg of ik veilig zit of niet :roll: Zo net even de RPC patch geinstalleerd tegen de RPC bufferoverflow, het is een nieuwe exploit, zorg maar wel dat je die patch geinstalleerd heb ;)

  ( http://microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=2354406C-C5B6-44AC-9532-3DE40F69C074 )
 • Volgens de symantec scan helemaal veilig!

  Slecht een poort die gesloten is! Maar deze is nodig voor de mail. De rest is onzichtbaar!

  Beveiliging:

  Norton AV 2003
  Router

  Ook nog een melding van de router dat er aan de poorten [b:1a17a9c1b7][i:1a17a9c1b7]geklopt[/i:1a17a9c1b7][/b:1a17a9c1b7] wordt!!!
 • :)

  Goed, een anti-virus heb ik draaien en eens in de zoveel tijd eens AdAware. Verder voel ik mij heel veilig. Waarom? Geen gevoelige data op die pc en als ik bang mocht worden trekken we de RJ45 er uit :P
 • [quote:2074aaa13f="windowsXP-PRO"]Veiligheid, wie wil dat niet. Qua systeem nu bedoel ik.
  Maar ben je ook veilig? Ik las net op www.zdnet.nl dat er een grootschalige hack-aanval op handen is.
  Neem nu als voorbeeld spyware. Zeer geniepig, maar in feite ongewenst op je systeem, dat ook nog eens info door sluist.
  Virussen bv. Nu komen er weer .net-virussen. Om maar niet te spreken over hackers die proberen in je systeem te komen.

  Voel je je nog veilig als je online bent? Ik wel. Ik zit achter een router en heb een up-to-date antivirus.

  En hoever moet je gaan?? Is een firewall van bv norton wel veilig genoeg??

  Evert[/quote:2074aaa13f]

  Wil je HELEMAAL veilig zijn, laat dan je pc uit staan :lol:
 • Degenen die de security check bij Symantec hebben gedaan, doen in elk geval al iets fout: javascript aan laten staan in je browser. Staat bij mij nl. uit, met als gevolg dat ik word doorgeleid naar de niet-javascript versie en de check niet kan uitvoeren omdat de pagina niet kan worden gevonden.
 • Alertheid boven alles. Laat daar geen misverstand over bestaan. Dus up-to-date virusscanner, firewall en antispyware. Regelmatig even een volledige scan, enz. Maar laat je a.u.b. niet bang maken door de meest wilde paniekverhalen. De een kan het nog fraaier vertellen dan de ander.
  De gretigheid waarmee sommigen klakkeloos allerlei verleidelijke troep downloaden en zomaar elke bijlage in een e-mail vertrouwen vormt nog altijd het grootste gevaar.

  Ook een aspect vormen huisgenoten. Zelf ben je wellicht de voorzichtigheid zelve, en dan zitten je kinderen te chatten: "Heb iets leuks voor je joh!" De gevolgen laten zich soms raden. Vanaf dat ze heel jong zijn heb ik dan ook mijn kinderen ingepeperd om niet zomaar alles te downloaden.

  Jan de Boer
 • [quote:6447062214="BrigitteW"]Degenen die de security check bij Symantec hebben gedaan, doen in elk geval al iets fout: javascript aan laten staan in je browser. Staat bij mij nl. uit, met als gevolg dat ik word doorgeleid naar de niet-javascript versie en de check niet kan uitvoeren omdat de pagina niet kan worden gevonden.[/quote:6447062214]
  :D :D Dát is nog eens humor!
 • nou jeroen … naamgenoot ….

  daar wat brigitte zegt zit wel wat in hoor ….

  nog geen 2 maanden terug namelijk bleek er dus echt iets superfout te zitten met die online scan shit van norton …

  zo erg … dat iedereen werd aangeraden gelijk de nieuwe ge-update versie van online gedoetje van norton te downen, omdat de ouwe 'very dangerous was ) …. d8 eigenlijk dat het activex was en niet java … maar toch …..

  Alleen zit je ook weer met de werkbaarheid … hoe veiliger, hoe minder 'kleurtjes geluidjes e.d. en soms gewoon geen werkbare site

  daarom heb ik meestal toch gewoon java aanstaan ……..
 • [quote:fab674f249="Jeroen Doorn"][quote:fab674f249="BrigitteW"]Degenen die de security check bij Symantec hebben gedaan, doen in elk geval al iets fout: javascript aan laten staan in je browser. Staat bij mij nl. uit, met als gevolg dat ik word doorgeleid naar de niet-javascript versie en de check niet kan uitvoeren omdat de pagina niet kan worden gevonden.[/quote:fab674f249]
  :D :D Dát is nog eens humor![/quote:fab674f249]

  Nog meer humor: als je bij Symantec de veiligheidsscan laat doen en je hebt geen Symantec\Norton anti-virusprogramma (maar een van een ander merk - Nod32 bijv.) zegt 'ie doodleuk dat er geen anti-virusprogramma is geïnstalleerd! Let op wat ze erbij zeggen:

  "Because of the significant investment in maintaining current antivirus technology, protection from a popular antivirus company is your safest choice".

  Het is duidelijk: de scan van Symantec heeft geen andere pretentie dan Symantecproducten aan de man of vrouw te helpen. Met "veiligheid" heeft het helemaal niets van doen. LOL!
 • [quote:e3d60b964b="BrigitteW"]Degenen die de security check bij Symantec hebben gedaan, doen in elk geval al iets fout: javascript aan laten staan in je browser. Staat bij mij nl. uit, met als gevolg dat ik word doorgeleid naar de niet-javascript versie en de check niet kan uitvoeren omdat de pagina niet kan worden gevonden.[/quote:e3d60b964b][quote:e3d60b964b="Ben Jonson"]Het is duidelijk: de scan van Symantec heeft geen andere pretentie dan Symantecproducten aan de man of vrouw te helpen. Met "veiligheid" heeft het helemaal niets van doen. LOL![/quote:e3d60b964b]
  Nou hartstikke bedankt Brigitte en Ben, ik voelde me zo veilig, dat hebben jullie dus net de grond in geboord.
  Ik zit nou gewoon te trillen achter mijn comp. van angst. :wink:
 • Mooi, weer iemand bewust gemaakt van de risico's :D

  Ik heb die scan van Symantec een keer gedaan toen de javascriptloze versie nog wel werkte. Was best amusant. Het begon er al mee dat je met een andere browser dan IE niet mee kon doen. Huh, het ging toch om een veiligheidsscan, waarom gebruik je dan in vredesnaam IE?

  Maar goed, ik diep IE op uit de diepste spelonken van mijn bak en probeer het nogmaals. Foutmelding: "sorry, de beveiliging van uw browser staat te hoog".

  Toen werd het natuurlijk leuk. Ik zette de beveiliging van de browser lager. Nee, nog niet goed, ActiveX was niet geactiveerd. Zuchtend zet ik ActiveX aan. En toen was Symantec eindelijk tevreden: "Uw browser vormt een serieus veiligheidsrisico, we raden u dringend aan NIS te gaan gebruiken".

  En inderdaad, een andere virusscanner is volgens Symantec ook een enorm veiligheidsrisico.

  Sygate heeft ook zo'n online scan. Die zijn ietsje eerlijker. Als je niet goed scoort, wordt aangeraden om de Sygate firewall te gebruiken. Als je goed scoort daarentegen, wordt gevraagd of je de test wilt herhalen met Sygate Firewall uitgeschakeld, want zo'n goed resultaat, daar moet Sygate zelf verantwoordelijk voor zijn. Da's ook best humor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.