Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

anti spam

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Laatst las ik in een computerblad over iemand die een spamfilter (ik dacht freeware) gebruikte waarbij je een database van internet kon downloaden en dat volgens de gebruiker ervan erg goed werkte.
  Ik kan dat artikel nergens meer vinden en wil toch dat programma wel eens nader bekijken.
  Weet iemand om welk programma het kan gaan???
  De spamfilter van Multikabel die ik gebruikte laat erg veel door en merkt de nieuwsbrieven van multikabel zelf als spam aan. Tijd voor wat anders.
  Ook ander suggesties zijn welkom.
  Ineke
 • http://www.mailwasher.net/
 • Ik gebruik zelf de pro versie, en bevalt goed. Maar dat je een DB kon downen wist ik niet. De kracht van zo'n prog is, dat ie van jou leet en niet andersom.
 • [quote:9744c82905="Rick Gimpel"]Ik gebruik zelf de pro versie, en bevalt goed. Maar dat je een DB kon downen wist ik niet. De kracht van zo'n prog is, dat ie van jou leet en niet andersom.[/quote:9744c82905]

  Zoals je in het tabelletje op de site ziet kan je nu nog geen db downen, maar zijn ze wel bezig dit toe te voegen aan de pro-editie.
 • Ok PS. Wacht die af. Maar zoals ik al zei, het helpt wel de spam word minder. Van mijn part hangen ze al die spammers op. Het meeste is die amerikaanse shit wat je krijgt. Wat moet ik ermee, en wat moeten zij ermee.
 • [quote:cfda6ab3e7="Rick Gimpel"]Ok PS. Wacht die af. Maar zoals ik al zei, het helpt wel de spam word minder. Van mijn part hangen ze al die spammers op. Het meeste is die amerikaanse shit wat je krijgt. Wat moet ik ermee, en wat moeten zij ermee.[/quote:cfda6ab3e7]Inderdaad, maar zolang er idioten zijn die serieus reageren op die ongevraagde reclame, zul je ook spam houden. Je zal ze niet graag de kost willen geven, die dat doen. Pas een bericht op Webwereld gelezen. Verder commentaar overbodig dacht ik. Zoveelste bewijs van de stelling dat wijsheid grenzen kent, stupiditeit niet.

  Jan de Boer
 • Ja iid ging over die idioten die spam met de hoogste score melden. Vraag me af, ben ik nou gek of zei. Je kunt wel europese regelgeving maken, maar daar trekken die … amerikanen zich niets van aan. Ok ze zijn niet de enige, maar wijken ook uit naar b.v. aziatische en oostbloklanden uit. M.A.W. jemoet er zelf iets tegen doen. De verantwoordelijkheid voor veiligheid e.d. ligt bij de eindgebruiker zelf.
 • Het nut van bouncen van mail is overigens zeer discutabel. Denk je nu echt dat een spammer de rommel leest die naar z'n tijdelijke account wordt gestuurd? Dan moet ie bovendien ook nog jouw adres gaan verwijderen. Yeah right.

  Nuttiger is spam aanmelden bij Spamcop, die dienen een (anonieme) klacht in namens jou bij de provider. Ook worden op die manier open relays opgespoord, onbeveiligde mailservers die de spammer misbruikt om z'n spam te versturen.

  Als je het dan toch hebt over verantwoordelijkheid van de eindgebruiker: gebruik nooit je emailadres op internet. Niet in fora (laat 'm dus verbergen als je die mogelijkheid hebt), zeker niet in nieuwsgroepen (de toevoeging "NOSPAM" werkt al lang niet meer), probeer eerst of je trial-software kunt downloaden door het opgeven van een niet bestaand emailadres en als je toch persé iets moet opgeven, gebruik dan een speciaal aangemaakt gratis account, zodat je hoofd-emailadres vrij blijft van spam.
 • Je kan ook een tijdelijk e-mailadres aanvragen die een bepaalde tijd actief is, en daarna verwijderd wordt. Die stuurt dan bv. 24 uur lang alle post die naar dit adres wordt gestuurd door naar je eigen e-mail en na 24 uur vervalt dat adres, das ook wel handig…

  Een artikel hierover:
  http://www.pcmag.com/article2/0,4149,849410,00.asp

  Gratis tijdelijke e-mailadres:
  http://jetable.org
 • Dat Jetable werkt inderdaad erg goed, moet je het natuurlijk wel naar een hotmail- of ander gratis adres laten doorsturen. Je weet immers nooit of die gasten van Jetable hun adressenbestand niet doorverkopen.
 • [quote:97cb846afa="PS"]Je weet immers nooit of die gasten van Jetable hun adressenbestand niet doorverkopen.[/quote:97cb846afa]

  Ja, idd. Tenminste, ze zeggen op hun site (http://jetable.org/faq.php):

  [quote:97cb846afa]when you submit your email on our servers [b:97cb846afa](no it isn't sold)[/b:97cb846afa]…[/quote:97cb846afa]

  Maarja, of dat te vertrouwen is?? Wie kan je tegenwoordig nog wel vertrouwen??? :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.