Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Spam verzenden vanf eigen PC???

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik krijg een email, dat een door mij verzonden bericht niet door de ontvanger is ontvangen. Dit is normaal als een e-mail adres niet meer bestaat. Ik heb die e-mailtjes echter nooit verstuurd. De afzender is echter sticky@wxs.nl , een emailadres dat ik gebruik. Ik denk dan dat er een programma o.i.d. is geinstalleerd dat regelmatig spam vanaf mijn pc verzend en de berichten die niet 'afgelverd' kunnen worden krijg ik terug in mijn e-mailbox. Wie weet hoeveel berichten er wel verzonden worden..
  In mij veroznde-items folder is niks terug te vinden.
  Ik heb al gescand met adaware e.d. maar niks gevonden. Misschien heb ik wel ongelijk en is er niks an de hand.

  Dus samenvattend, ik ontvang geen spam, maar ik denk dat mijn pc of account gebruikt wordt om spam te verzenden. Ik gebruik Win 98 SE en outlook Express 6

  (Deze vraag al 2x bij mij IP voorgelegd, maar wordt alleen gewezen op 't gebruiken van een spam-filter…Zij snappen mij dus niet, ik hoop hier wel iemand…)

  Alvast bedankt,

  Roger
 • Iedereen kan als emailadres jouw emailadres invullen in een emailprogramma. Je weet alleen zeker dat het van jouw PC afkomstig is, als je kijkt in de header van een verstuurd emailtje. Ik zou daar eerst achteraan gaan voordat je alles op z'n kop zet.
 • Wat bedoel je precies met "header"?
  Ik heb op
  http://members.fortunecity.com
  oger/screendump.jpg
  een screendump gezet. Kijk eens, misschien word je er wijs uit…

  Roger
 • Is 61.171.255.22 je IP adres? Heb je trouwens een dynamisch (= steeds veranderend) of statisch (blijft lang hetzelfde) IP adres?
 • Er wordt ook gespamd met bouncende mail servers. Ze vullen dan gewoon als afzender de bedoelde ontvanger in. En laten dan die server mooi hun zooi bezorgen.
 • Nog een keer.
 • [quote:9e73a5e203="rogertje"]Wat bedoel je precies met "header"?
  Ik heb op
  http://members.fortunecity.com
  oger/screendump.jpg
  een screendump gezet. Kijk eens, misschien word je er wijs uit…

  Roger[/quote:9e73a5e203]

  Nadat je het bericht hebt geopend, klik je op bestand\eigenschappen\details, voor de headers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord