Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Harde schijf wissen

Anoniem
J. de Boer
25 antwoorden
 • Als je formateert is hij gewoon te gebruiken, houd er wel rekening mee dat met bepaalde software de data natuurlijk terug te halen is.

  ALs je de schrijf hebt geformateert kun je met een wiptool de hele schrijf meerdere keren laten overschrijven met nullen.

  Google ff op whipedisk of diskwhipe dan kom je genoeg tegen.

  Suc6

  Greetz bye mike
 • Ik wil een grotere harde schijf kopen, als ik m'n bestaande schijf aan iemand geef: hoe ben ik er dan zeker van dat alles "weg' is?
  Lege ruimte wissen: houdt dat in dat de schijf niet meer te gebruiken is?
 • hmm… ik meen me te herinneren dat reen data-recoverybedrijf eens data heeft weten te halen van een schuijf van de VS landmacht… ze handden hem 20x overschreven met enen en nullen, en hadden de HD toen nog eens geperforeerd.

  formatteren zonder unformat info op te slaan geeft genoeg veiligheid, waarom zou iemand je data willen terughalen?
 • Maar na overschrijving? Is de schijf dan nog te gebruiken?
  Anders heeft het geen zin dat ik de schijf aan iemand beloof
 • Als je een schijf formatteert dan vernietig je de data die op de disk staat.
  meet beschrijven maak je een bestand waar je allemaal nulletjes inschrijft, daarna formatteer je opnieuw, daarna maak je een bestand waar je allemaal eentjes inschrijft, etc, dat doet het leger.

  Voor jou is het denk ik genoeg om te formatteren - ik neem aan dat er geen top-secret-data van het leger ofzo opstaat.
  Eventueel, als het toch niet goed voelt, gebruik een wipetool, 1x is zat, daarna zal je schijf naar een prof. datarecoverybedrijf moeten worden gestuurd om JOUW data er nog (ten dele) af te halen.

  Maar daarna kan er nog gewoon windows opgezet worden ofzo hoor :-)
 • [quote:b867516a75="webspider"]Als je een schijf formatteert dan vernietig je de data die op de disk staat.[/quote:b867516a75]

  De ruimte wordt alleen vrijgegeven in de FAT, de data blijven er gewoon op staan, en zijn vrij eenvoudig terug te halen.
 • nope. Dan zou formatteren een stuk minder lang duren ;-)
  data vrij simpel terug te halen? formatteer twice, weg unformat data. Niet zo simpel dus.
 • Al formatteer je honderd keer, die data blijft gewoon staan. Probeer het maar eens met EasyRecovery.
 • Webspider,
  [i:9d6a30bfb2]ik meen me te herinneren dat een data-recoverybedrijf eens data heeft weten te halen van een schijf van de VS landmacht… ze handden hem 20x overschreven met enen en nullen, [/i:9d6a30bfb2]Hoe kan dat dan fysisch?
  ik bedoel maar: ik dacht dat een bestand de ééntjes en nulletjes in een bepaalde volgorde op de schijf zette en dat - als je het overschreef - die dus in een àndere volgorde komen te staan, maar blijkbaar zit ik verkeerd, anders kan je ze na èèn keer al niet meer terug recoveren.
  Welke fout maak ik? :oops:
 • Bij dat datarecoverybedrijf werken ze niet met software. Ze gaan in een stofwvrije blablabla omgeving met sopeciale apparatuur magnetische verschillen opzoeken - er blijft zelfs na zo'n behandelibng nog een klein beetje magnetische lading achter - vandaar

  Met software is het inderdaad niet meer terug te halen.
 • [quote:26414f91c1="webspider"]Bij dat datarecoverybedrijf werken ze niet met software. Ze gaan in een stofwvrije blablabla omgeving met sopeciale apparatuur magnetische verschillen opzoeken - er blijft zelfs na zo'n behandelibng nog een klein beetje magnetische lading achter - vandaar

  Met software is het inderdaad niet meer terug te halen.[/quote:26414f91c1]Oh !
  thnx!
 • Niet met je eens Webspider, als je puur alleen maar formateert (1 keer of 50 keer), dan is de data toch nog zeer simpel terug te halen.
  Er is maar 1 waarop je je data niet meer kan achterhalen, en dat is een magneet op je schijf zetten, maar dan kan je hem daarna ook gewoon weggooien.
 • [quote:7edaab8eb4="De huismeester"]Er is maar 1 waarop je je data niet meer kan achterhalen, en dat is een magneet op je schijf zetten, maar dan kan je hem daarna ook gewoon weggooien.[/quote:7edaab8eb4]
  Stuur 'm naar een datarecoverybedrijf, ze kunnen er dan /bijzonder/ veel vanaf halen…
 • OOk nadat je er een magneet op heb gezet??????
 • [quote:b6f80b5261="webspider"]Bij dat datarecoverybedrijf werken ze niet met software. Ze gaan in een stofwvrije blablabla omgeving met sopeciale apparatuur magnetische verschillen opzoeken - er blijft zelfs na zo'n behandelibng nog een klein beetje magnetische lading achter - vandaar

  Met software is het inderdaad niet meer terug te halen.[/quote:b6f80b5261]
  Jaaaaa?
 • Ik denk de gelukkige echt niet een vermogen uit gaat geven om bij een professionele instantie jouw prive data gaat ophalen, want die lui zijn echt schandalig duur.

  Dus gewoon even wipen ipv formateren of deleten zodat al je data overschreven wordt met rommel en je weet zeker dat de gelukkige jouw data softwarematig niet terug krijgt
 • O.K. bedankt! Ik ga aan de slag en dan zien we wel waar 't schip strandt!
  Ik weet in ieder geval genoeg.
  Grtz
  ouwe Pim
 • Wat een vrij eenvoudig probleem als dit zo moeilijk maakt, is dat er zoveel indianenverhalen in omloop zijn. Een bepaalde gebeurtenis wordt net iets verdraaid weer doorverteld enz. enz.
  Heel in het kort:
  Inderdaad wordt bij gewoon formateren alleen de FAT gewist. Met een klein beetje slimmigheid is dus (bijna) alle data terug te halen. Dat is al eerder opgemerkt, en het is gewoon waar.

  Maar, op een willekeurige sector kunnen onmogelijk meerdere dingen tegelijk staan. Op één bit-plaats staat of een 1 of een 0, dus niet een beetje 0 of 1 van de vorige keer wat sommigen wel lijken te denken (je wil gewoon niet weten wat sommige mensen wijs kan worden gemaakt).
  En het is ook niet zo dat bij een volgende keer beschrijven een "data-spoortje" net iets tussen de vorige wordt geplaatst.

  Als dus een goed programma [b:26c83dc28a]echt[/b:26c83dc28a] in staat is om letterlijk het [b:26c83dc28a]hele oppervlak [/b:26c83dc28a] te beschrijven met enen en nullen, dan is het absoluut onmogelijk dat er ook maar een spoortje van de oude data terug is te vinden.

  Geloof dus die sterke verhalen over dat Amerikaanse leger niet zo gauw, of ze moeten berusten op een geval van onzorgvuldig handelen. Het zal nl. bekend zijn dat er soms ongelooflijk wordt geklunst.

  Jan de Boer

  Jan de Boer
 • [quote:6f24efaa2e="J. de Boer"]Inderdaad wordt bij gewoon formateren alleen de FAT gewist. Met een klein beetje slimmigheid is dus (bijna) alle data terug te halen. Dat is al eerder opgemerkt, en het is gewoon waar.[/quote:6f24efaa2e]

  Is dat niet alleen als je een snelle formattering doet (format /q)?
  En geldt dat ook voor format /u (onvoorwaardelijke formattering; er wordt geen unformat informatie opgeslagen)?
 • [quote:7dfe7faca2="J. de Boer"]Als dus een goed programma [b:7dfe7faca2]echt[/b:7dfe7faca2] in staat is om letterlijk het [b:7dfe7faca2]hele oppervlak [/b:7dfe7faca2] te beschrijven met enen en nullen, dan is het absoluut onmogelijk dat er ook maar een spoortje van de oude data terug is te vinden.[/quote:7dfe7faca2]
  Nope.
  MET PROGRAMMA'S is er niks meer terug te vinden. Er blijft ALTIJD een klein beetje lading over, ik zeg niet dat het VEEL is, maar een DATARECOVERYBEDRIJF ….(zie mijn vorige post) kan er nog /iets/ vanaf halen. Ik moet even gaan zoeken naar de WebWereld topic waar dat in stond… ik geloof dat twee finse studenten hier hun afstudeerscriptie van hadden gemaakt… ofzo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.