Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

explorer weigert links te gebruike?

Anoniem
FoXiERotjEknoR
3 antwoorden
 • Gister een tijdje op internet gesurfd met de laptop, waar (okéé, ik weet het….) geen virusscanner op draait. Vanaf bepaald moment bleek plots dat sommige links van sites niet meer opgeroepen worden. M.a.w. ik druk op een link op een bladzijde maar er gebeurt verder helemaal niets meer. Voorbeeld?
  ik ben zonet naar de site http://www.huidziekten.nl/Private/Alfabet/UU.htm gegaan. Werkt nog goed. als ik echter op deze pagina door wil klikken voor een bepaalde aandoending (urticaria, warmte) werkt er niets.
  Als ik met de rechtermuisknop kies voor Openen in nieuw venster werkt dit ook niet. ALs ik dan denk'Okee, ik selecteer de link en druk op ctrl-C en in google of de adresbalk van IE plak ik de boel met crtl-v' werkt niet!
  situatie verder: IE 5 (codeer sterkte is bij info niet (meer) aanwezig(?!?)), windows2000, verbinding via modempje met studentennet ('t mag niks kosten is dan het credo…)

  Vraagje: virus of niet?
 • Of je wel of geen virus hebt, kan je testen:
  http://housecall.antivirus.com/housecall/start_corp.asp

  (Waarom heb je trouwens geen virusscanner?[img:6a21223daa]http://www.click-smilies.de/sammlung/sauer/angry-smiley-055.gif[/img:6a21223daa]).

  Als je virusvrij bent, kijk je hier.

  Graag ook:
  Download HijackThis. Uitleg en link vind je hier: http://www.tomcoyote.org/hjt/
  Unzip en run het. Klik op Scan > Save log en sla het log op als een .txt bestand.
  Kopieer en plak de inhoud in je volgende post.
 • uhmmmm. de laptop blijkt mblast.exe te draaien… dus toch een virus. V.w.b. waarom er geen virusscanner op zit (beter gezegd, zat) ´t is een machine van een collega. Ben ik overigens wel voor verantwoordelijk (hij is van school waar ik o.a. systeem beheer pretendeer te doen) dus er komt tussen nu en vanavond ee nvirusscanner op. Ik had overigens ook al bij houscall angebeld, maar met een 52k modem duurt dat wel erg lang hoor.
  Kortom, ik lig krom van de verontschuldigingen en schaamte, :oops: en hoop dat ook andere lezers van dit forum wellicht iets hebben aan de symptomen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.