Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

zonealarm en stealth

Anoniem
hans loois
10 antwoorden
 • Ik gebruik een multi PC ADSL modem, er hangen 3 PC's aan, op elk virus scanner en zone alarm.

  Als ik shields up gebruik om de werking van zone-alarm te bekijken, alle poorten zijn dicht(niet stealth) behalve poort 80(nodig voor internet).

  Vragen: hoe krijg ik de poorten in zone-alarm op stealth? De internetzone staat ingesteld op high(=stealth); trusted zone(mijn netwerk) staat op trusted.

  Wat me verder nog opvalt: als ik de instelingen van het modem naloop dan krijg ik bij WAN: IP adres 81.59 etc. Ik neem aan dat dit het adres is dat door de buitenwereld wordt gezien.
  Shields up geeft echter een ander IP adres: 164. etc. Hoe zit dat?

  Hans.
 • Twee vragen:
  1) Waarom gebruik je in hemelsnaam ZoneAlarm? Je modem heeft een uitstekende firewall. Die houdt weliswaar geen outbound verkeer tegen, maar als je door middel van je virusscaner zorgt dat je geen trojan op je PC krijgt, is er niets aan de hand.

  2) Gebruik je een publieke proxy-server? Dat zou kunnen verklaren waarom je een ander IP-adres ziet als je je poorten laat scannen. Je scant dan ook niet je eigen poorten maar die van de proxy. Je kunt er wel van uit gaan dat het IP-adres wat je in je modem ziet klopt.
 • helaas pakken de gemiddelde antivirus progjes maar verdomd weinig trojans, dus blijf alsjeblieft een goede 'in en uit ' firewal gebruiken …

  en een trojanscanner kan nooit geen kwaad …
 • Voor mij is deze materie relatief nieuw, ik gebruik een E-tech ADSL multi PC modem, in de handleiding wordt niet gerept over het instellen van het modem als firewall(ik zelf zou niet weten hoe dit te doen).

  Bovendien zone-alarm is gratis, waarom dus niet? Volgens mij als ik die poorten op stealth krijg zit ik gebakken!

  Enne ik gebruik geen publieke proxy-server, dus met dat IP-adres verbaast me.

  Hans.
 • Iemand een suggestie hoe ik mijn poorten op stealth krijg met zonealarm?
  De internetzone op prioriteit high zetten zet bij mij de poorten dicht maar niet stealth.

  Of is dat geen probleem omdat zonealarm keurig melding geeft als een prog naar buiten wil.

  Hans.
 • het is in zoverre een probleem, dat als iemand jouw porten scant …

  Zal diegeen bij closed zien, dat er dus iemand zit… die ze ports dichthoudt

  bij stealth zien ze niet eens dat er iemand zit.. die ze ports wel of niet dichthoudt… ze krijgen dan gewoon geen response…
 • Alleen, als je op een pc in een netwerk (ja, dat zit je, netwerk met je modem) zit, kan je modem JOU niet meer zien (=niet scannen); maar de buitenwereld je modem nog wél!
 • Okee stealth dus maar hoe doe ik dat in zone alarm of zone alarm pro?

  Hans.
 • Hoi ik zie dat je een e tech router hebt, ik had dezelfde vraag, deze aan de e tech helpdesk voorgelegd, nu heb ik alle poorten op stealth gekregen door een instelling aan de router te wijzigen.

  Hier komt ie.

  Ga in het config. menu van de router naar misc configurations - DMZ enablen en ip adres 10.0.189 invullen - opslaan en na het resetten heeft de router de nieuwe instellingen overgenomen.

  Het werkt.

  :wink: :wink:
 • Jij forward nu alle poorten naar een niet bestaand IP waardoor je logischerwijs geen antwoord krijgt en de poorten stealth zijn.

  Beetje vage oplossing hoor.
  Bij mij zet je DMZ gewoon uit en je zit stealth.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.