Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Veilige router

Anoniem
Leo S
35 antwoorden
 • Ik ben in ieder geval blij dat Stephan antwoord heeft op zijn vragen….
 • Beste mensen,

  Ik ben opzoek naar een veilige breedband router. Dus met Firewall ofzo… en eventueel mogelijkheden tot VPN. Wie weet er uit ervaring wat een goede router is?

  Greetz,
  Stephan
 • 'K geloof dat alle "merk"-routers gewoon goed zijn… Merken als Draytek, E-tech, Linksys, Sweex en SMC functioneren, wat ik hoor, gewoon naar behoren. Heb zelf een Linksys en ben er over te spreken. Enige nadeel is dat er maar 10 regels ingevuld kunnen worden voor port-forwarding… Maar ja, dat zullen niet veel mensen irritant vinden hoor! :wink:

  Tevens, alle routers hebben mogelijkheid voor VPN?? Gewoon poort 500 op TCP en UDP doorzetten naar de betreffende PC op het netwerk?

  Greetz!
 • [quote:a74695b4d1="Anakin"]Tevens, alle routers hebben mogelijkheid voor VPN?? Gewoon poort 500 op TCP en UDP doorzetten naar de betreffende PC op het netwerk?[/quote:a74695b4d1]
  Niet alle routers ondersteunen een VPN-server op het interne netwerk. Voor een VPN heb je namelijk protocol 47 nodig (GRE, generic routing encapsulation). Je router moet dit protocol ook door kunnen laten.
 • K bedankt zal is rond kijken… Zat zelf te denken aan de officonnect van 3com! Vind het wel een mooie.. BTW zijn er ook programma's die een vpn op kunnen zetten? Heb nl geen zin alleen daarvoor een W2K server te gaan installeren…

  Greetz,
  Stephan
 • Er zijn ook routers met ingebouwde VPN-server. Ik weet niet of de 3Com die jij op het oog had, ook een VPN server heeft maar veel routers uit de Vigor-serie van Draytek in ieder geval wel.
 • Als ik zo is zit te kijken naar die draytek's dan zie ik er alleen bij staan vpn poorten niet specefiek dat het een vpn server is… By the way zijn die een beetje goed in te stellen???

  Greetz,
  Stephan
 • Kijk eens naar een sweex router. Die ondersteunt ook VPN.

  De firewall van een router stelt echter vaak niet veel voor. Beter is het om zonealarm pro te gebruiken. Hij is gratis te downloaden als trial versie,
  Het registreren en betalen is echt de moeite waard.

  Ik heb zelf ook een Sweex 4 poorts router, die werkt opperbest, kost heel wat minder als een Draitec en doet het zelfde.

  BTW de sweex kostte mij slechts 39,95 eurotjes een Draytec kost al gouw over de 100 euro.

  Doe er je voordeel me zou ik zeggen

  Greetz bye mike
 • Ik heb anders geen klachten over de firewall van de Draytek. Voor kwaliteit betaal je, en de Draytek wordt heel goed getest. Een personal firewall is altijd aan te raden voor het uitgaande verkeer, maar dat hoeft helemaal geen betaalde firewall te zijn, een gratis versie voldoet prima.
 • Ik ben ook op zoek naar een WiFi gateway en lees hier en daar dat het Mxstream ADSL modem problemen geeft. Welk fabrikaat werkt goed?
 • [quote:c5d2b49892="mike leroi"]De firewall van een router stelt echter vaak niet veel voor.[/quote:c5d2b49892]
  Dit is onzin. Een router blokkeert ál het inkomende verkeer, behalve als je specefiek tegen je router hebt gezegd: laat deze poorten door!, of je verbinding maakt met een bepaald IP. Als je een trojan hebt, kan deze dus nooit verbinding krijgen, BEHALVE als de trojan verbinding zoekt met de client - dan weet je het ip-adres van de scriptkiddie ;-)
  Uiteraard, voor het uitgaande verkeer kan het nuttig zijn een losse firewall te nemen (NIET zonealarm, dat zuipt je systeemresources op, kijk ff in het 'beste firewall'-topic, staat hier ook ergens) - maar voor trojans maakt dat niet uit!
  Alléén zonealarm en een onkundige gebruiker kan er juist voor zorgen dat een trojan wél verbinding kan maken ('Do you want trojan.exe to rus as a server?', en dan 'yes' klikken)
  De XP-firewall laat dit sowiso toe (een programma die als server draait), dus ik zou zeggen, een router is veiliger dan een firewall met onkundige gebruiker, maar router+firewall geeft altijd controle op spyware enzo.
 • [quote:eda8a4cd2b="mike leroi"]Kijk eens naar een sweex router. Die ondersteunt ook VPN.

  De firewall van een router stelt echter vaak niet veel voor. Beter is het om zonealarm pro te gebruiken. Hij is gratis te downloaden als trial versie,
  Het registreren en betalen is echt de moeite waard.

  Ik heb zelf ook een Sweex 4 poorts router, die werkt opperbest, kost heel wat minder als een Draitec en doet het zelfde.

  BTW de sweex kostte mij slechts 39,95 eurotjes een Draytec kost al gouw over de 100 euro.

  Doe er je voordeel me zou ik zeggen

  Greetz bye mike[/quote:eda8a4cd2b]
  Zit ff te kijken op de site van Sweex, maar kan zo 1-2-3 geen router vinden die een ingebouwde VPN-server heeft. Ze ondersteunen wel allemaal PPTP en IPsec passthrough. Dat wil zeggen dat er een VPN-server achter de router kan draaien, maar niet dat de router zelf als VPN-server dient.

  Het aantal VPN-poorten die vermeld staan op de site van Draytek geeft het aantal VPN-clients aan die gelijktijdig een connectie kunnen maken met de router. De router fungeert dus als een VPN-server waar maximaal 2, 8, of 16 gelijktijdige connecties naartoe gemaakt kunnen worden.
 • [quote:7a791f6b6d="Leo S"] Zit ff te kijken op de site van Sweex, maar kan zo 1-2-3 geen router vinden die een ingebouwde VPN-server heeft. Ze ondersteunen wel allemaal PPTP en IPsec passthrough. Dat wil zeggen dat er een VPN-server achter de router kan draaien, maar niet dat de router zelf als VPN-server dient.

  Het aantal VPN-poorten die vermeld staan op de site van Draytek geeft het aantal VPN-clients aan die gelijktijdig een connectie kunnen maken met de router. De router fungeert dus als een VPN-server waar maximaal 2, 8, of 16 gelijktijdige connecties naartoe gemaakt kunnen worden.[/quote:7a791f6b6d]

  Dus het is een VPN server athans daar lijkt het nu wel op… Nu is de situatie als volgt. Ik wil een vanaf thuis een connectie maken met isdn naar die router…. een VPN opzetten dus.. Dit wil ik alleen als ik online gaat natuurlijk en dat ik gewoon kan inloggen zeg maar om die connectie tot stand te krijgen. Is dat dan ook mogelijk hiermee?

  Greetz,
  Stephan
 • Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Een ADSL-router is altijd online. Een VPN is bedoeld om vanaf een andere lokatie veilig gebruik te maken van resources op je eigen netwerk. Hiervoor maak je eerst een internetverbinding op die andere lokatie. Vervolgens zet je een VPN-verbinding op naar je router. In je router zijn gebruikers gedefinieerd die een VPN-verbinding kunnen maken. Deze gebruikers kunnen dus op je router "inbellen" en gebruik maken van resources op je LAN.

  Kun je uitleggen wat je precies wil en wat je bedoelt?
 • [quote:8f5e58e52c="Leo S"]Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Een ADSL-router is altijd online. Een VPN is bedoeld om vanaf een andere lokatie veilig gebruik te maken van resources op je eigen netwerk. Hiervoor maak je eerst een internetverbinding op die andere lokatie. Vervolgens zet je een VPN-verbinding op naar je router. In je router zijn gebruikers gedefinieerd die een VPN-verbinding kunnen maken. Deze gebruikers kunnen dus op je router "inbellen" en gebruik maken van resources op je LAN.

  Kun je uitleggen wat je precies wil en wat je bedoelt?[/quote:8f5e58e52c]

  Bedankt je hebt zojuist mijn vraag beantwoord zonder dat je het weet.. :D Welke draytek is volgens jou het beste in prijs/kwaliteit???
 • Hoezo heb ik zojuist antwoord gegeven op je vraag zonder dat ik het weet?

  De grote vraag is wat je precies wil doen en wat je budget is. Alle Drayteks zijn even goed en makkelijk in te stellen. Zelf heb ik geen ervaring verder met Draytek-routers, ik heb zelf een ISA-server draaien, dus geen aparte router/firewall nodig.
 • Nou ik vroeg me af of dat met isdn inbellen zeg maar morgelijk was en die vraag had je beantwoord…. Nou budget denk wel richting 150 euro's…
 • Ik heb lang nagedacht over wat ik op mn adsl-verbinding
  met 3 computers wilde!Wordt het een router,nee want ik
  had een usb-modem,een switch en een softwarematige router
  heb ik ook over nagedacht!Het werd uiteindelijk een multi-pc modem!
  Gewoon inpluggen,software installeren en klaar!Werkt perfect!
  Volgens "grc.com\shields up" zijn alle poorten van mn pc,s "stealth"
  (firewall met NAT)en heb je een volledig netwerk!Wel eerst alle softwarematige firewall's weghalen! :D
 • Waarom de softwarematige firewalls weghalen?
 • Omdat er op die multi-pc modem al een ingbouwde firewall
  inzit,dus een software-firewall is niet nodig!
  Als je dat niet doet zit de hardware-firewall de software-firewall
  in de weg!(of andersom!)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.