Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Ruisen telefoon ADSL

Anoniem
FoXiERotjEknoR
5 antwoorden
 • Sinds ik ADSL heb geïnstalleerd, ruist mijn vaste telefoon die op de 1e verdieping aangesloten is. De gewone telefoon, waarvoor de splitter zit, ruist niet, maar na de splitter is alleen de modem en de gewone telefoon aangesloten > die op de 1e verdieping heeft er eigenlijk niks mee te maken. Als ik de computer niet aan heb, is alles goed, maar als ik 'm aan heb gaat ie ruisen, maakt niet uit of ik op internet zit… daarom is t zo vaag. Maar misschien is er een simpele oplossing?
 • Hele simpele: RTFM!

  Als je goed het boekie had gelezen, had je geweten dat er niets, maar dan ook niets (geen telefoon, geen modems, geen telefoon kosten meters, niets) voor de splitter mag zitten. Dus splitter direct op het aansluit punt

  Verder weet ik zeker dat dat het probleem is, aangezien je ook zegt dat er geen ruis is zonder de computer aan.
  Verander die opstelling eerst dus maar, en probeer het dan weer (probleem is dan opgelost, 99% zeker).
 • en dat aansluitpunt zit vaak nog op de meest onmogelijke plekken ..

  Als je mazzel hebt in je meterkast …

  maar bijvoorbeeld ook in de kruipkelder …


  Ik heb 1 adsl lijn idd niet helemaal juist aangesloten wegens verregaande luiheid …

  En dus als er een telefoon boven wordt ingeplugd, heb ik RUIS …

  Wordt die lijn gebruikt, kan ik me downs vergeten … krijg ik een medlding van GEEN KIESTOON …

  Dusse .. TS … ik zou ff gaan kijken wat er voor je spiltter zit en ook maar gelijk ff kijken of je echt het echte aansluitpunt, zoals beschreven in je handleiding, kan vinden …
 • Foxie, je heb toch ook de telefoon draad naar boven gehaald (uit kruipkelder) dan kan je die lijn gewoon gebruiken… gewoon splitter er tussen hangen (ffies twee van die dingtjes op de lijn klemmen). De splitter kan zelfs helemaal op zolder liggen, zolang er maar niets tussen de aansluiting en de splitter zit. Het is zelfs beter de splitter zo dicht bij de modem te leggen, om de lijn zo kort mogelijk te houden (komt de snelheid ten goed).

  wij hebben echter gewoon een meter of 15 liggen tussen splitter en modem, geen problemen (met een gewone telefoon kabel).

  Jochem
 • Ja ok, bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.