Vraag & Antwoord

Anders (internet)

probleem winipcfg (werkt niet)

Anoniem
dimmetje
2 antwoorden
 • Ik heb een probleem met een niet functionerend winipcfg.

  Sinds vorige week een netwerkkaart (van Kobishi met Realtek 8139 chip) succesvol geinstalleerd. Alle benodigde protocollen en client zijn aanwezig. Daarnaast adsl router/modem van Sweex annex a. Instellingen TCP/IP kloppen, namelijk automatisch IP geven, WINS omzetting uitgeschakeld, DNS uitgeschakeld.

  Nadat ik winipcfg intoets bij start>uitvoeren, krijg ik m'n realtek adapter te zien met IP adres 169.etc en subnetmask 255.etc. Klik ik nu op "alle vrijgeven" dan gebeurt er niets (dus ook geen IP ooo.ooetc wat wel zou moeten?). Klik ik daarna op "alle vernieuwen" dan gebeurt er nog niets. IP adres verandert niet, en het venster van winipcfg reageert niet meer. Dit alles op een pc voorzien van win98SE (ver.4.10.222). Ook opdrachten in ms-dos prompt: winipcfg/release_all en winipcfg/renew_all doet niets, al krijg ik dan wel de melding (na renew) "ERROR DHCP server unavailable: renewing adapter".

  Hetzelfde geprobeerd op dezelde pc maar nu onder win ME, zelfde verhaal, er gebeurt niets.

  Ook op een andere pc (Celeron 566mhz) met win 98, werkt winipcfg niet.

  Wie kan mij helpen a.u.b.
 • Als je zo kort na elkaar een nieuw IP van je dhcp server wil, krijg je volgens mij altijd dezelfde. Ik weet niet of je kan instellen bij jouw dhcp wanneer hij het ip adres moet vrijgeven ?

  Als hij een IP adres vrijgeeft, en een nieuwe moet uitreiken dan loop je ook een kans dat hij de vrijgegeven adres weer toekent.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.