Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Misschien dom maar...kan je ook faxen?

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ik fax bijna nooit en als het moet dan gaat het via een aardige buur maar ik hoor soms dat mensen faxen met hun PC/lijn? :roll:

  Iemand ervaring mee? :oops:
 • dat kan in principe zowat met elke telefoon 56 k modem

  nooit gehoord van die 56k6 faxmodempjes … ??

  normaal gesproken zit er bij de driver cd ook een progje om die modem als fax te kunnen gebruiken

  overigens moet daarvoor wel je pc aanstaan( op het moment van ontvangst) en aangesloten op je tel lijn …
 • Ik heb ADSL en een laptop met Win XP Pro

  Leg mij eens uit hoe ik dat kan doen!!! :D :D :D
 • [b:3246b3885a]HA! In 1 keer raak! Meteen alles geconfigureerd met de XP schijf en fluitje van een cent.

  NU alleen even de laptop van de DSL afhalen en even een analoog lijntje erin stoppen en klaar! :lol: [/b:3246b3885a]
 • eeeuh nouw …. blaat

  werkelijk geen id

  normaal gesproken kreeg ik bij me telefoon 56 k modempje faxsoftware bijgesloten … en die modem was weer recht aangesloten op je telefoonlijn …

  zou je een 56 k faxmodem op je line (kan ff de tel aansluiting nie meer herinneren) ( in ieder geval die ene waarop je je telefoon aansluit ) aansluiten, zou dat met die 56 k modem software wel mogelijk moeten zijn… Maar met adsl ….

  Ikke nie weten … ikke gwoon een fax aangesloten hebben …
 • Even de telefoonstekker uit de USB-modem halen en achterin de laptop op de 56K-ingang zetten. Dan is er een kiestoon beschikbaar en kan ie faxen! :)
 • En als je tegelijk wilt internetten en faxen, dan toch maar even een faxmodem erbij zetten en aansluiten op de telefoonaansluiting…
 • Indien je ook wilt ontvangen en niet altijd je pc aan wilt hebben, kan je gratis bij KPN (jaja, KPN en gratis :-) ) een fax2email aanvragen, je krijgt dan een faxnummer en als iemand naar dat faxnummer faxt, dan komt het als een TIF op je email binnen, wel zo handig……Kan je dus zelfs vanuit verwegistan je faxen lezen in een wazig internetcafeetje.
 • [quote:90f9ea4ce0]Even de telefoonstekker uit de USB-modem halen en achterin de laptop op de 56K-ingang zetten. Dan is er een kiestoon beschikbaar en kan ie faxen![/quote:90f9ea4ce0]

  Werkt dit bij jouw dan???
  Ik meen te begrijpen dat je ADSL had….

  Op het modem zit dan geen gewone telefoonlijn hoor, die word gesplitst. Je zult dus gewoon je ADSL lijn in je USB modem moeten houden en je gewone lijn, zonder ADSL signaal, op je telefoonmodem moeten zetten.

  Of zie ik dit verkeerd?
 • nah je kan diezelfde draad dus uit je adsl modem halen, in je fax steken, en dan het uiteinde in de splitter even eruit halen en die op de telefoonuitgang van de splitter te stoppen

  nadeel is dan wel dat je en niet kunt bellen ( al kan dat met zowat alle faxen geloof ik) en vooral niet kunt internetten ….

  misschien toch maar draadje bijmaken?
 • Oh oke, je wisselt ook bij de splitter dan kan het inderdaad wel ja.

  Als je maar af en toe wilt gaan faxen is dat natuurlijk een prima oplossing. Gebruik je het vaker dan is een 2e kabeltje geen overbodige luxe denk ik.

  Have fun!
 • En verder kun je online faxen sturen:

  http://cgi.tpc.int/

  je kunt een faxnummer ingeven en een webformulier invullen. Je kunt ook een e-mailadres krijgen met het faxnummer erin verwerkt. Je kunt dan een mailtje tikken naar dat adres en de ontvanger faxt het mailtje naar het nummer.

  Soms hebben dergelijke services reclame erbij, ik weet het niet voor deze.
 • indertijd heb ik bij het isdn-modem ook een dataprogramma gekregen "RVScom Lite" en daarmee is van alles mogelijk. Maar ik weet niet of je nog isdn hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.