Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ipnummer en nog een

Anoniem
Sauron II
7 antwoorden
 • voor een internetverbinding in het studentenhuis kan ik worden aangsloten op een router aldaar. daarvoor moet ik twee nummers doorgeven, ip nummer en nog een…wie weet welk en nog belangrijker:waar dat te vinden is?
 • Mogelijk het netmask.

  Deze nummers zijn echter afhankelijk van de router-instellingen.

  Normaal geeft de beheerder van de router jou de nummers.
  Je PC wordt dan aangepast aan je router. Ook kan de router vaak functioneren als DHCP server. Dan hoef je op je PC alleen in te stellen dat het IP adres automatisch verkregen wordt.
 • euhm….juist degene die de router heeft staan vraagt naar die betreffende nummers….(ik adcht ook kwestie van insteken en klaar)…dus zo kom ik nog niet verder…
 • Kan je niet op een andere PC kijken welke nummers daar gebruikt worden?
  Je vindt die bij de eigenschappen van TCP/IP onder de eigenschappen van Netwerk omgeving. Bij XP moet je na de eigenschappen van Netwerkomgeving te hebben geopend eerst nog de eigenschappen van LAN openen om bij TCP/IP te komen.

  Je verhoogt dat IP adres met 10 (Laatste 3 cijfers, maximaal 254) en gokt dat er niet al een IP adres met dat nummer bestaat. Het Netmask moet gelijk zijn.

  Als je niet wilt dat die ander op je PC kan kijken, moet je er voor zorgen dat je in een andere werkgroep zit. Die aanduiding vind je op Win98/me onder de eigenschappen van Netwerkomgeving op het tabblad identificatie.
  Bij XP vind je dat onder de eigenschappen van deze computer op het tabblad waar de naam van de computer staat. Daar kan je ook de knop vinden waarmee je de identificatie en daarmee ook de werkgroep kunt aanpassen.

  Blijkt het IP adres al bezet, dan kan je een melding krijgen dat het IP adres al in gebruik is. Dan kan je jeIP adres met 1 verhogen of verlagen.

  Vergeet niet de overige IP instellingen te controleren. Zet die ook gelijk aan die andere PC.

  Succes.
 • 3 dingen zijn noodzakelijk, ip-adres, subnetmask en gateway. Gateway is het interne ipadres van de router.
 • Verder is DNS ook wel handig als je wilt surfen op internet. Tenzij je een DNS-server op je netwerk hebt, moet je hier de IP-adressen invullen van de DNS-servers van de provider.
 • [quote:d9e4194d92="Leo S"]Verder is DNS ook wel handig als je wilt surfen op internet. Tenzij je een DNS-server op je netwerk hebt, moet je hier de IP-adressen invullen van de DNS-servers van de provider.[/quote:d9e4194d92]
  Veel Routers doen ook DNS-forwarding, je kan dan het ipadres van je router als DNS invullen. 1enAnder is dus afhankelijk van de gebruikte router.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.