Vraag & Antwoord

Anders (internet)

SPAM blokkeren op server?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik zit met het volgende probleem: mijn oom heeft voor zijn bedrijf een eigen website. Hij ontvangt per week ongeveer 700 (!) spam-mailtjes. Hierdoor wordt het werken met e-mails bijna niet te doen. Nu weet ik dat ik met een spam-filter dit grotendeels kan omzeilen, maar dan dienen nog steeds alle 700 berichten gedownload te worden (via analoog modem, 56k6). Is het mogelijk om spam al te filteren op de server, zodat niet alles gedownload hoeft te worden?
 • Daar zijn legio programma's voor. Zelf vind ik MailWasher Pro (zoek op http://download.com.com maar naar mailwasher) ontzettend goed, maar werp ook een blik op de 250 reakties die hier nog achteraan komen…
 • Als het een email adres bij bij een website is het aan te raden om te kijken of je een controlpannel hebt bij je host.

  Hierin kun je vaak ook zelf filters aanzetten en bewerken.
 • Je kunt met een pop utility alleen headers downloaden, en dan op de server de verdachte mailtjes deleten. Kun je iig de viagra mails er wel uitvissen.

  Als je oom een eigen server draait, is het ook een idee eens te kijken naar bijvoorbeeld brightmail, of andere antispam software, die op de server draait.
 • Popcorn is een leuk proggie daarvoor.
 • [quote:771700f4c4="Gangsta"]Ik zit met het volgende probleem: mijn oom heeft voor zijn bedrijf een eigen website. Hij ontvangt per week ongeveer 700 (!) spam-mailtjes. Hierdoor wordt het werken met e-mails bijna niet te doen. Nu weet ik dat ik met een spam-filter dit grotendeels kan omzeilen, maar dan dienen nog steeds alle 700 berichten gedownload te worden (via analoog modem, 56k6). Is het mogelijk om spam al te filteren op de server, zodat niet alles gedownload hoeft te worden?[/quote:771700f4c4]

  Misschien van e-mailadres veranderen?
  Is maar tipje.
 • een bedrijf gebruikt email om bereikbaar te zijn (net als ieder ander overigens).
  Het permanent wijzigen van je emailadres is dus niet zinvol.
  Zinvoller zou zijn dat
  1) ISP's goede spamfilters zouden draaien
  2) Spam bij wet verboden moest worden
  3) diegene die nog steeds spammen OPHANGEN (hoef je maar 10 maal publiekelijk te doen en de rest kijkt wel uit –> probleem opgelost!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.