Vraag & Antwoord

Anders (internet)

geen verbinding met internet pagina's

Anoniem
jossan
5 antwoorden
 • Sinds enkele weken krijg ik onder IE willekeurig en regelmatig de bekende melding "cannot find page". Er zit geen enkele regelmaat in. De ene keer kan ik een pagina wel openen, de andere keer niet. Ik kan microsoft.com, download.com, symantec.com, en dergelijke sites echter helemaal niet meer bereiken. Het leek er daarom even op dat de storing tot buitenlandse sites beperkt was. Doch dat blijkt niet zo te zijn (zou m.i. ook geen logische verklaring voor zijn). Het merkwaardige is dat de pc van mijn dochter al deze sites wel kan bereiken. Ik heb alle instellingen al vergeleken, doch ik kan geen opvallend verschil ontdekken. Beide pc's hebben ZonaAlarmPro. Het uitschakelen hiervan maakt ook geen verschil.
  Beide pc's zijn middels een Drayteck Vigor 2200 router met de kabel verbonden.
  Omgeving : PIV processor, Windows2000 Pro, IE 6.0

  Wie heeft een verklaring en, bij voorkeur, een oplossing voor dit fenomeen ? Bestaat er wellicht een virus dat dit vcerookzaakt ? Daar ik de Symantec site niet kan bereiken kan ik al sinds enkele weken mijn Norton Antivirus niet actualiseren. Is het mogelijk om IE te verwijderen en opnieuw te installeren ?
 • Laat je computer ontsmetten door Norton antivrus 2003! :D
 • Je kunt misschien het beste nogmaals de internet opties even doorlopen.. alles terugzetten op de standaard instellingen…

  Mocht je niet zeker weten hoe je dat moet doen…Laat het even weten :)
 • Doe eerst eens een onlinevirusscan:

  http://housecall.trendmicro.com/

  Kan ook een gevolg van spyware zijn:

  Download Spybot S&D;, installeer, haal de laatste updates op en verwijder alles wat in rood is aangegeven:

  http://www.safer-networking.org/

  Laat even weten of het geholpen heeft, zo niet dan kijken we verder.
 • Bedankt voor alle suggesties.

  Ik heb alle internet instellingen op standaard gezet ; maakt niet uit.
  Ik heb geprobeerd de onlilne virusscan te doen : ook dan krijg ik op een gegeven moment : "the page cannot be displayed"
  Ik heb Norton Antivirus 2000, echter de updates kan ik niet meer ophalen

  Dat is trouwens het opvallende : de sites van onder meer Microsoft en Symantec kan ik sowieso niet meer bereiken. De site van Computertotaal is weer geen probleem. Het lijkt erop dat een virus poogt te voorkomen dat je op sites komt waar mogelijk een middel tegen het virus te halen is.
  Een tweede symptoom is dat wanneer ik eenmaal de melding "the page cannot be displayed" heb gekregen, er geen enkele internet pagina meer kan worden geladen. Ik moet dan uitloggen en opnieuw inloggen

  Is het niet mogelijk IE te verwijderen en opnieuw te installeren ?
  Herkent iemand aan de hand van bovenvermelde sympomen misschien een virus ?

  :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.