Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet werkt niet, krijgt wel IP adres maar gaat dan dicht

Anoniem
DarkScribe
5 antwoorden
 • Ik installeer Windows XP Home op een nieuwe harde schijf en daarna de onboard netwerk kaart (1 van de 2, maakt niet uit welke) en start opnieuw op. Ipconfig zegt dat ik wel een IP adres krijg en deze is inderdaad dezelfde als die ik altijd heb. Ook msn messenger zegt dat ik verbinding heb met internet en wil een passport procedure beginnen. Maar dan is het ook afgelopen.

  Alle pogingen om online te komen lukken niet, handmatig DNS servers ingevuld, Gateway ingevuld, andere onboard kaart geprobeerd, maar niets helpt. Ik heb XP nu al 4 x opnieuw geinstalleerd maar het probleem blijft. Het gekke is dat als ik van de oude harde schijf opstart, dat internet het wel doet op dezelfde kaart(en). Ook heb ik op die schijf meerdere malen XP geinstalleerd en iedere keer starten en lopen.

  Wie o wie heeft een gouden tip?

  p.s. ICF staat uit en ik heb nog geen software geinstalleerd. Het moederbord is een Gigabyte GA-7NNXP.
 • Een wilde gok: misschien heb je een proxy nodig en heb je deze vergeten in te stellen?
  In apparaatbeheer geen conflicten bij je netwerkkaarten? Desnoods moet je eens nieuwe drivers installeren.
  Of verwijderen in apparaatbeheer en rebooten…
 • Ik heb geen proxy nodig, ik heb geen conflicten en ik heb zojuist alle nieuwste drivers geïnstalleerd (uiteraard de oude eerst verwijderd) en het bios geflashed. Ik denk zelf dat het ook geen hardware probleem is, want ook met een losse netwerk kaart werkt het niet. Op de een of andere manier werkt windows zelf tegen. Denk ik.
 • Het is gelukt, ik heb nu niet de setup gebruikt van de drivers maar gewoon via hardware de driver ge-update. Wel vreemd want dit heb ik nog nooit hoeven doen. Nou ja, het werkt, dit draadje mag wel dicht of zo.
 • Nou ja, doe toch maar niet dicht. Ik heb wat programma's geïnstalleerd, Total Commander, PopupCop en Trend antivirus, precies zoals ik het altijd al doe. Maar hij heet het weer, ik krijg een IP adres en boem, internet stopt. Ik word gek . . .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.