Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Kan een server een reeds geladen pagina verversen?

Anoniem
Kamikaasje
5 antwoorden
 • Naar aanleiding van http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=105212 ben ik nieuwsgierig geworden.

  De vraag is simpel: kan een server de inhoud van een pagina, die reeds geladen is door de browser, verversen. In het http-protocol kan ik hier niets over vinden en ik vermoed dus dat het niet mogelijk is.

  Indien het mogelijk is, wil ik graag weten of dit standaard is (welk protocol definieert het) en dus of iedere browser verondersteld wordt dit te ondersteunen.

  PS Dit forum leek me het meest geschikt voor deze vraag.
 • Afaik kan je alleen tegen de browser zeggen dattie na zoveel seconden het venster met verversen, anders weet ik het ook niet :-)
 • De enige mogelijkheid lijkt mij dat je het server-script niet afsluit maar laat lopen. In ASP kan je met Response.Flush alles wat in de buffer zit naar de browser sturen zodat dit getoond wordt (wel zorgen dat je een eventuele tabel afsluit). Het ASP-script blijft draaien en ververst de pagina zodra daar weer een reden voor is.
 • Moet kunnen met server push. Ik meen met een multipart message header, die dus bij elke verversing een nieuw "part" stuurt. Is al een vrij oude techniek, zou dus wel het een en ander over te vinden moeten zijn.

  http://www.google.nl/search?q=%22server+push%22

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.