Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internettoegang beperken tot één site?

Anoniem
moxie
7 antwoorden
 • Is het mogelijk om tijdens een online verbinding de toegang tot internet/websites te beperken tot slechts één site? De bedoeling is dat er een pc in een aantal filialen komt te staan vanwaar er een open verbinding is met de website van dat bedrijf. Men wil echter voorkomen dat mensen in de winkel gaan internetten/andere sites gaan bezoeken.

  Ik dacht dat dit alleen maar kon via een intranet netwerk, maar misschien is er nog een andere mogelijkheid.
 • Via de beveiliging van IE kan je vertrouwde sites of onveilige sites toevoegen, volgens mij kan je hierin wel wat settings wijzigen die alleen de door jouw ingevoerde sites toestaan.
  Als er middels een proxyserver gesurfd wordt kan je hier natuurlijk ook wat mee doen.
 • Daar had ik al gekeken, maar vind nog niet wat ik zoek. Ik kan natuurlijk niet álle sites invoeren bij "ongewenst" en vervolgens die waar het om gaat bij "wel toestaan".
 • Via Extra-opties-inhoud, kan je sites aangeven die wel of niet toegstaan zijn, hier een uitgebreide (engelse) uitleg.
 • Ik ben misschien niet helemaal duidelijk geweest, maar het is de bedoeling álle websites te blokkeren, behalve ééntje. Met die restricties schiet ik dan niets op.
 • Pfffffff, als je 1 website toestaat, betekend dat automatisch dat je de niet ingevulde NIET toestaat.
 • MIjn ervaring is dat het hele systeem van IE niet werkt. Die ratings niet, want geen enkele site werkt aan dat systeem mee, en ook het blocken niet want te dom geprogrammeerd. BOvendien moet je ook nog bereiken dat de gebruiker die instellingen niet zelf aanpast of een alternatieve browser installeerd.

  Wat voor OS gebruik je?

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.