Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Slimme upload mogelijk?

Anoniem
Exorito
11 antwoorden
 • Ik heb meer dan 10000 bestanden die ik naar mijn website wil uploaden. Dat gaat redelijk. Maar nu wil ik enkele bestanden kunnen wijzigen en alleen die uploaden. Dat zou het handigst gaan als een programma kan zien welk bestand nieuw is en alleen de vernieuwde bestanden upload (zoiets als FrontPage doet, alleen vertrouw ik dat programma zoveel bestanden niet aan). Enig idee welk programma ik hiervoor kan gebruiken?
  Rick
 • beetje dubbel geklikt sjorry… (mod: delete! :lol: )
 • dan selecteer je toch alleen de bestanden die je wilt uploaden? :-?
  neem een goed ftp programma: CuteFTP oid?
  d.
 • Maar ze staan niet in een grote lijst maar in verschillende directories. Ik kan wel zelf in een database bijhouden welke nieuw zijn, en deze vast ook wel vanuit de database ftp-en, maar daar moet ik dan weer het nodige voor programmeren. Ik wilde graag weten of er een programma bestaat dat zelf een directory-structuur kan doorlopen, checken met een op het internet en zonodig het bestand ftp-en.
  Een idee?
 • Tijd voor een DB?
 • Jazeker, dat is waar alle bestanden vandaan komen. Automatisch aangemaakt dmv VBA-routines.
  Zo te horen is er geen programma dat een slimme upload kan doen zoals Frontpage?
  Groeten,
  Rick
 • LeechFTP kun je gewoon alles laten uploaden, en hij skipt files met dezeklfde grootte… zoek je dat?

  http://stud.fh-heilbronn.de/~jdebis/leechftp/downloads.html

  btw, volgensmij doen alle programma's dat wel :-)
 • Mijn ervaring is dat controleren op wijzigdatum problemen kan geven als de server een andere tijd aan houdt. Zeker als er veranderingen in korte tijd plaats vinden. Het lijkt me toch het beste om het lokaal bij te houden. Gelijke grootte skippen lijkt me ook verraderlijk

  Kun je niet vanuit de database een kopie van de mapstructuur creëren waar je alleen gemuteerde bestanden in zet. Die map kun je ineens ftp-en
 • Er zijn wel programma's die dit kunnen. Netload houdt zelf een kleine database bij van de te uploaden bestanden. En chekct de volgende keer of bestanden lokaal gewijzigd zijn tov. die database. Ik weet niet hoe ie zich houdt bij tienduizenden files, maar voor een gemiddelde website werkt ie prima.

  http://www.netload.com.au/download.html

  Je kunt ook eens naar AutoFTP kijken.

  http://www.primasoft.com/ftp.htm
 • Bedankt voor de reacties. Ik ga de genoemde programma's eens bekijken.
  De server houdt inderdaad een andere tijd aan (1 uur eerder), maar dit hoeft geen probleem te zijn in mijn geval. Alleen de gewijzigde bestanden in een directory-structuur zetten zou inderdaad kunnen, maar sommige ftp-programma's nemen aan dat wat niet geupload wordt ook van de server weggegooid kan worden. Dat is dan weer niet zo handig. De grootte van een bestand lijkt me niet veilig.
  Ik laat nog wel horen hoe het gegaan is.
  En bedankt.
  Groeten,
  Rick
 • WS-FTP is ook een zeer goed programma. Tijdens het uploaden checkt hij welke bestanden die jij wilt uploaden nieuwer zijn dan het bestand op de server en upload dan alleen deze bestanden. Het eventuele tijdsverschil is makkelijk in te stellen in WS-FTP, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

  Gebruik het zelf al geruime tijd voor het bijwerken van m'n eigen site (met veel pagina's, foto's etc) en nog nooit 1x een fout meegemaakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.