Vraag & Antwoord

Anders (internet)

OPROEP: Computer!Totaal zoekt Topdownloaders

Anoniem
honeymaker
20 antwoorden
 • Voor Computer!Totaal zijn we op zoek naar mensen die bijzonder veel downloaden. We willen een drietal van deze ‘topdownloaders’ interviewen voor een artikel in een opkomend nummer.

  Hierbij zal het zowel gaan over de technische kant van de zaak, als inhoudelijk. Met andere woorden de hardware/software, (technische) problemen met providers, maar ook: waarom download je zoveel en wat?

  Ben je zelf zo’n gigabyteverslindende downloader, of ken je iemand die hiervoor in aanmerking komt, en wil je je kennis en ervaring delen? Neem dan contact op via het onderstaande emailadres:

  Onno.louwen@computertotaal.nl
 • Die gigaverslinders zijn denk ik geen mensen die op die manier in de openbaarheid treden. Dus ik geef die actie weinig kans. Ik denk dat ze de anonimiteit niet op willen geven.
 • Ik ben een Giga verslinder, die ook op dit forum vaak aan het rondspitten is :wink:

  (Is hou vaak tijd over!, dus dan kom ik gewoon hier kijken) :lol: :wink:
 • Wat is bijzonder veel trouwens?
 • Dat er tegenwoordig veel gedownload wordt is wel duidelijk. Dat het voor een zeer groot deel bestaat uit illegaal gekopieerde software/muziek/films etc. valt ook niet te ontkennen.

  De opmerking van Rick Gimpel is dan ook niet zo vreemd. Ik kan hem geruststellen: het aantal reacties valt allezins mee. Daarbij moet gezegd worden dat de geïnterviewden uiteraard anoniem blijven als ze dat prefereren.

  Als antwoord op de vraag van Red1: ik heb voorlopig 30 GB per maand bovenaan staan. Dat lijkt me behoorlijk veel voor een thuisgebruiker. Ga jij hier met gemak over heen? Laat het me weten!
 • De eerste maand, dat ik adsl had ging ik daar al over heen ja :oops:
  Dus, wat is nu verder de bedoeling?
 • Licht er maar net aan.
  Ik bedoel ik heb niet een vast schema dat ik elke dag zoveel gig download…
  Soms down ik 100mb op een dag, maar soms ook 40 gig per dag. Ik denk dat mijn gemiddelde per maand wel op die 30 gig zit, maar heel erg veel gaat ook weer van de pc af (op cd of gewoon weg) omdat ik maar 80 gig heb op het moment :cry:

  Mocht ik een kandidaat worden, dan boeit het me niks of je/u/jullie mijn naam erin zetten…
 • [quote:d05736142e="Onno Louwen"]Dat er tegenwoordig veel gedownload wordt is wel duidelijk. Dat het voor een zeer groot deel bestaat uit illegaal gekopieerde software/muziek/films etc. valt ook niet te ontkennen.

  De opmerking van Rick Gimpel is dan ook niet zo vreemd. Ik kan hem geruststellen: het aantal reacties valt allezins mee. Daarbij moet gezegd worden dat de geïnterviewden uiteraard anoniem blijven als ze dat prefereren.

  Als antwoord op de vraag van Red1: ik heb voorlopig 30 GB per maand bovenaan staan. Dat lijkt me behoorlijk veel voor een thuisgebruiker. Ga jij hier met gemak over heen? Laat het me weten![/quote:d05736142e]

  Ik download ongeveer met 20 á 25 GB per week. Ik heb gelukkig vandaag nieuwe harde schijven binnen gekregen op bestelling :) Nu heb ik thiuis 8x 250GB liggen. en wat andere schijfjes die ik nog heb. Ik heb intotaal thuis rond 3100GB liggen :)

  IK heb er wel een tijd voor moeten sparen :D , het is niet zo uit je zak getoverd, en dus ook nieuwe moederborden moeten kopen die het ondersteunen :D

  P.S. Wij hebben een grote boom in de tuin met……. :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
 • Geeft die boom ook zaadjes, en zoja voor hoeveel verkoop je die :D ?
  Maarja jij hebt dus een server ofniet ?
 • Het opbieden is begonnen. Klinkt indrukwekkend FTPserver. Met 80 - 100 gig per maand sta je met stip bovenaan de lijst. Wil je erover praten? :wink:

  Mail me een telefoonummer waarop ik je kan bereiken, en geef me een idee wanneer je beschikbaar zou zijn voor een telefonisch interview.

  onno.louwen@computertotaal.nl
 • Tja , wat is veel, ik heb het me al vaker afgevraagd….
  Ook ivm die leuke "fair-use-policy" oftwel fup.
  Ik heb een 1024/320 abo, nix bijzonders dus.

  Stel:ik haal daar zo'n 900 Kbs mee in de praktijk en ik gebruik 30% van de capaciteit van dat abo, is toch niet overdreven veel, toch?
  maw: het lijkt mij dat 30% gebruik van de 100 % capaciteit die je aangeboden krijgt toch echt niet overdreven veel is.


  =83,4 GB per maand …….

  Ik doe gemiddeld zo'n 40 a 50 GB per maand en ik beschouw mijzelf niet als een zware dl-er…
  Overigens is het bij mij wel rap aan het stijgen sinds ik BT heb ontdekt en het plezier van het kijken naar een dvd ipv een divx :wink:

  Onno: ik denk dat je de lat wat hoger moet leggen dan die 30 GB, dat is miz niet erg veel…..
 • Ik heb een 'snelle' internet verbinding thuis. Ik heb namelijk een Planet ADSL abonnement (Abonnement = Advanced) Mijn snelheid is nu 2048/640,[b:a78d0e6988] maar eind januari is het 4096/640.[/b:a78d0e6988]
  Ik vind het nog niet snel genoeg.


  En jah, ik heb een hoop servers thuis. Heb nu ook weer een nieuwe bestelt. 8) , dus er komen dan nog meer schijven bij. Ik heb namelijk verschillende publieke servers thuis, en dus download ik veel rommeltjes voor mezelf en voor gebruikers die er gebruik van maken.

  Wie nog webspace wil :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Maar daar doe ik niet aan :lol: :lol: :lol: 8) 8)
 • Bij mij wisselt het af, ben niet zo'n fervente downloader..

  af en toe een game of divxje en een paar mp3tjes

  ik schat gemiddeld 3 - 10 gig per maand over een @home breed abbo
 • FTPserver: Jij kan je met recht een grote downloader noemen. Vooral het feit dat je zelf pub servers draait, en niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen download, lijkt me een goede reden om je hierover te interviewen.

  Zou je contact met me willen opnemen via het onderstaande emailadres?

  onno.louwen@computertotaal.nl

  P.s. Mocht het vermelden van je naam een probleem zijn, dan lossen we dat uiteraard creatief op :-?
 • [quote:afd42820a2="Onno Louwen"]FTPserver: Jij kan je met recht een grote downloader noemen. Vooral het feit dat je zelf pub servers draait, en niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen download, lijkt me een goede reden om je hierover te interviewen.

  Zou je contact met me willen opnemen via het onderstaande emailadres?

  onno.louwen@computertotaal.nl

  P.s. Mocht het vermelden van je naam een probleem zijn, dan lossen we dat uiteraard creatief op :-?[/quote:afd42820a2]

  Ik heb je een mailtje gestuurd.
 • Ik weet niet exact hoeveel gb ik download.
  Ik download dan vooral de nieuwste games (via http) en handige of benodigde applications, maar dat doe ik dan met redelijk sloom internet, vind ik zelf (265 kb/s)
  Op de site waar ik die games enz. dan download staan heel veel ftp's en die kan ik nooit open en volgens mij komt dat door de snelheid.
 • Ik ben nog op zoek mensen die zweren bij het gebruik van nieuwsgroepen.

  Zijn er grote downloaders (en we spreken inmiddels over een minimum van 80 GB per maand), die hun ervaringen hierover willen delen?
 • ik heb een vraagje ?

  Hoe kunnen jullie zoveel downloaden ?
  Wij hier in België hebben een limiet van 10 GB per maand ?

  groeten,

  PIETER
 • [quote:ba0439b99a="Pieterwasthemax"]Wij hier in België hebben een limiet van 10 GB per maand ?[/quote:ba0439b99a]

  Dat verschilt in Nederland per abonnement… Er zijn ook abonnementen zonder limiet. Dat zal toch in België ook wel zo zijn?
 • [quote:7ed63569fa="Capone"][quote:7ed63569fa="Pieterwasthemax"]Wij hier in België hebben een limiet van 10 GB per maand ?[/quote:7ed63569fa]

  Dat verschilt in Nederland per abonnement… Er zijn ook abonnementen zonder limiet. Dat zal toch in België ook wel zo zijn?[/quote:7ed63569fa]

  voor zover ik weet kan ik wel limiet bijkopen maar zeker niet onbeperkt.
  Hoeveel betalen jullie dan voor je abonnement ? ik dacht dat ik 45 EUR betaal

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.