Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ADSL-modem-vraagje

Anoniem
Yoyo
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb iemand een speedtouch usb modem cadeau gedaan om te kunnen ADSL-en. De provider (DEMON) stelt de volgende eis aan het modem:

  "indien u zonder modem bestelt moet u zelf voor een splitter zorgen en een werkend modem die geschikt is bevonden voor het BBned netwerk."

  BBned netwerk????? Wat is dat? Ik heb overigens altijd goed kunnen internetten via HCCnet met het modem…..Kan deze persoon nu zonder problemen het speedtouch modem gebruiken of moet hij alsnog een ander kopen?

  Alvast bedankt
 • BBned is, net als KPN, de Netwerk-provider voor ISP's. Zoals KPN dat is voor Planet Internet, XS4ALL, HCCnet en (gedeeltelijk voor) Zon, is BBNed dat voor o.a. Demon, Cistron en TweakDSL.

  Het modem dat wordt uitgeleverd wordt bij HCCnet gebruikt dus ADSL-settings voor het KPN-netwerk.

  Ik heb ff "ge-googled" naar 'speedtouch usb BBNed' en kwam deze link tegen.

  Daarin staat beschreven hoe zo'n Alcatel USB-modem gebruikt kan worden op het netwerk van BBned.

  Suc6!
 • BBned gebruikt wel het netwerk van KPN dmv zogenaamde Linesharing. Ze hebben echter iets andere instelllingen zoals Anakin al zei…

  Jochem
 • [quote:010bce789c="XBL"]BBned gebruikt wel het netwerk van KPN dmv zogenaamde Linesharing. Ze hebben echter iets andere instelllingen zoals Anakin al zei…

  Jochem[/quote:010bce789c]BBNed gebruikt idd het laatste stukje koper, van de centrale tot aan het huis, van KPN… Maar daarvoor is het allemaal van BBNed hoor!
 • Ik meen me te hrinneren dat BBNed Speedtouch modems niet goed voinden, omdat ze niet de juiste instellingen konden bevatten (oid?)

  Als dat wel zo is ga ik mijn vader eens over halen toch maar (vie zijn werk goedkoop en <snel> ) internet van/via BBNed te nemen :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.