Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Is dit een hoax ? wat nu ?

Anoniem
J. de Boer
4 antwoorden
 • Hallo,

  Volgens mij gaat er weer een hoax de ronde ?
  Deze had ik in mijn mailbox, heeft alle kenmerken van een hoax, maar ik heb deze niet kunnen vinden bij de hoax afdeling van de antivirus fabrikanten….te nieuw misschien ?
  Of is het wel waar…, nee toch zeker ?
  (heb hem een dag later nog eens 4x ontvangen).
  [code:1:c9fa338c5d]
  [size=7]Doorsturen naar iedereen die je kent.

  ONMIDDELLIJK LEZEN EN DOORSTUREN NAAR IEDEREEN DIE JE KENT

  iemand anders op het Internet neemt jouw naam en password over. Het is nog maar pas in circulatie, vanaf dinsdag. Het is een nieuw en heel gemeen virus waarvan weinig mensen op de hoogte zijn. Deze gegevens werden dinsdagmorgen door Microsoft vrijgegeven. Nogmaals, stuur het aan iedereen in jouw adresboek door zodat dit gestopt kan worden!!! AOL zegt dat het een heel gevaarlijk virus is waartegen momenteel geen remedie is. Aangekondigd door CNN: Het ergste virus ooit bekend. Een nieuw virus werd pas ontdekt en volgens Microsoft normen is dit virus het meest vernielend ooit!!!!!!!!! Dit virus werd gisteren namiddag ontdekt door McAfee en er werd nog geen bescherming ontwikkeld. Het virus vernietigt gewoon Sector Zero van de harde schijf, waar alle vitale informatie van de computer gestockeerd is. Het virus werkt als volgt: Het verzendt zich automatisch naar alle adressen van uw address book onder de naam "A Virtual Card for You". Zodra de zogezegde virtuele kaart geopend wordt, blokkeert de computer en moet de gebruiker heropstarten. Op het ogenblik dat de toetsen "ctrl+alt+del, of de reset toets gebruikt worden, vernietigt het virus Sector Zero, wat een definitieve vernietiging van de harde schijf betekent. Volgens CNN heeft het virus gisteren in een paar uur tijd paniek gezaaid in New York. Open dus geen e-mail met als onderwerp "A Virtual Card for You", maar delete deze.

  Bovendien heeft Intel het bestaan van een andere zeer vernielende virus aangekondigd. Indien u een e-mail ontvangt met als onderwerp An Internet Flower for You", moet u deze onmiddellijk deleten, zonder te openen. Het virus vernielt alle "dynamic link libraries" files(.DLL). Uw pc zal onmogelijk kunnen heropstarten! Stuur dit bericht naar al uw kennissen. Beter 25 maal ontvangen dan niet. [/size][/code:1:c9fa338c5d]
 • Ah, het is idd een hoax, heb hem al gevonden.
  http://www.sophos.com/virusinfo/hoaxes/virtualcard.html
 • Dat is een hoax, ik heb hem ook al gehad, kijk even bij onderstaande link.

  http://us.mcafee.com/virusInfo/default.asp?id=description&virus_k=98893
 • "!!!!!!!!!!!!!!!" en nog meer "!" geeft het al aan ;). Schreeuwerige text, ik zou het niet eens opzoeken, een echte virus waarschuwing (voorzover die bestaan) zien er NOOIT zo uit.

  Jochem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord