Vraag & Antwoord

Anders (internet)

hoe kun je zien welke poorten openstaan?

Anoniem
Maarten81
11 antwoorden
 • hoe kun je poorten van je computer openzetten en hoe kan je controleren welke poorten er op je pc openstaan?

  groetjes tom
 • In principe staan je poorten gewoon open als je geen Firewall gebruikt. Welke poorten openstaan kan je online testen:
  https://grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2
 • Poorten staan alleen open als er ook een service op die poort draait. Als ik bijvoorbeeld geen FTP-server zou draaien zou ik ook zonder firewall geen response krijgen als ik op poort 21 een connectie probeer te maken.
 • uhm hoe zet je dan precies een service op een poort
  dus hoe zet ik 'gewoon' een poort open?

  ik kan misschien mijn firewall uitzetten en het windows firewall uitzetten?

  groetjes,

  tom
 • Die poorten zijn al toegekend aan services, dat gaat dus automatisch. E-mail gebruikt poort 25 bijv. (SMTP). Zodra je je e-mail gebruikt gaat die poort open. Maar als je je Firewall die poort laak blokkeren, kan je ook geen e-mailen versturen. Ik snap het probleem niet zo. :roll: Heb je de test al gedaan? Zo ja, wat kwam daar uitrollen?

  Hier een overicht van welke services, poorten allemaal gebruik maken:
  http://www.iana.org/assignments/port-numbers
 • Een service moet je installeren. Als je een FTP-server wilt hebben, zul je die apart moeten installeren. Zodra je dat gedaan hebt, heb je dus een service draaien op de poort die jij hebt opgegeven tijdens de setup van je FTP-server (standaard is dit poort 21).

  Let op: Windows installeert standaard ook al enkele services, zoals NetBIOS op poort 139. Dit zorgt ervoor dat je via het netwerk, gedeelde mappen en bestanden kan benaderen. Als je nu geen enkele firewall gebruikt die poort 139 blokkeert, en je hebt deze service aan staan (is standaard dus zo), dan kan heel het internet op jouw PC meekijken. Dit wil je dus niet.

  Het is dus altijd raadzaam om ervoor te zorgen dat inkomend verkeer op poorten waar je geen inkomend verkeer op wil hebben, te blokkeren door middel van een firewall.
 • aha, oke nu begin ik het een beetje te snappen

  bedankt voor jullie reacties !

  ps soms wordt in het blad 'computertotaal' een oplossing gegeven om een (internet) probleem op te lossen. Zoals het maximum aantal downloads van 2 te veranderen naar 10. Kun je deze registerwijzigingen toevallig niet downloaden van de site?
 • Welke site? Op sommige sites kan je ze downloaden. Op de volgende site kan je de benodigde tekst kopiëren en daar zelf een reg-bestand van maken:
  http://www.webharte.com/ollyworld/wintips_xp.htm#11
 • bedankt voor jullie reacties ik heb de poortscan uitgevoerd en er is niets vreemds aan de hand

  de registertips hebben geholpen alleen misschien weten jullie hoe ik via het register in de 'configuratiescherm' map komen?

  ik heb daar namelijk een oude mcafee link staan die ik maar niet kan verwijderen :S

  nogmaals bedankt :)

  groetjes, tom
 • In de Windows\system32 map vind je allerlei bestanden eindigend op *.cpl. Kijk of daar iets bijstaat met McAfee (desnoods via eigenschappen). Die moet je dan verwijderen.
 • 'k Heb de test ook uitgevoerd en kreeg twee meldingen:

  [b:520233d32a]Poort 139 blijkt niet te bestaan. Een of meerdere poorten opereren in Full Stealth mode. That's very cool, staat er bij. :o

  NetBios kan geen verbinding maken met deze computer. Dit is zeer ongebruikelijk voor een Windows networking based PC[/b:520233d32a]

  Moet ik me zorgen maken over deze meldingen of moet ik er juist blij mee zijn?

  Groeten
  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.