Vraag & Antwoord

Anders (internet)

essent breedband: 2652kbit/s of 312kb/s

Anoniem
Smitjes
5 antwoorden
 • Hoi mensen,
  heb nu essent kabel breedband 2652 Kbit/s. Download wel eens muziek en zo en zie dat de snelheid nooit boven de 300kb/s. Mijn vraag is of het verschil dan groot is als ik zou overstappen op het goedkopere pakket met een snelheid van 312kbs?? Wat merk ik daarvan in het algemeen?
  bedankt?
 • 2652 kbits / 8 = theoretisch 331 kilobyte per seconde, aangezien je onderweg nog wat verliest kom je op die 300 kilobyte die je noemt.

  Overstappen op 312 kilobit /8 = 39 kilobyte per seconde, dus met weer een kleine 10% verlies komt je download op maximaal 35 kilobyte. Dan ga je dus terug naar 12% van je huidige maximale snelheid.

  Dit is altijd een beetje verwarrend, abonnementen worden in kilobits vermeld en je downloads in kilobytes (1killobyte=8 kilobits). Leuke marketingtruc :wink:
 • Bedankt voor je reactie. Ik vind essent breedband ca 47 euro nu te duur. Zoek eigenlijk ook naar iets anders waarbij ik continu op internet kan zonder dat mijn telefoonlijn daardoor het niet meer doet. Er schijnen goekopere aanbiedingen te zijn van breedband via adsl oid?? Maar ja dan heb ik waarschijnlijk weer een ander modem nodig.
  Wie kan mij hierin adviseren?
  Jan
 • gewoon de adsl aanbiedingen volgen. Tegenwoordig krijg je usb modems, zelfs ethernet modems kado.

  en een Lite abo zit al op 1024.
 • Let bij goedkopere adsl-abbo's ook goed of er een datalimiet is. Er zijn providers met zeer kleine datalimieten (250 mb per maand) en dan zit je binnen de kortste keren met extra kosten door overschrijding van de limiet.

  www.internetten.nl heeft een groot aantal abonnementen op een rijtje staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.