Vraag & Antwoord

Anders (internet)

PestPatrol

Anoniem
lion
8 antwoorden
 • Vraag mezelf af waarom er zo vaak bij problemen omtrent spyware wordt gesproken over freeware zoals b.v ad ware (die ik overigens ook gebruik), maar http://www.pestpatrol.com eigenlijk zelden wordt genoemd.
  Ik heb er eigenlijk alleen maar een kijkje genomen, maar is het niet zo dat je hier een online scan kan uitvoeren en is het ook niet zo dat deze jongens ook freeware ter beschikking stellen?

  Vraag: hoe is jullie ervaring met de tooltjes van deze site? (freeware en online scan)

  Groet,
  Ton
 • Pestpatrol is geen freeware.
 • Heb de online scan ook eens geprobeerd, nadeel is dat hij alleen maar scant en dat je voor het verwijderen of de betaalde versie moet nemen of zelf handmatig moet gaan verwijderen.

  Mijn voorkeur blijft dus uitgaan naar Spybot:S&D, dat scant en verwijderd en is gratis.

  Overigens hebben ze bij Pestpatrol wel een leuke spyware-encyclopedie:

  http://pestpatrol.com/Search/SearchPestInfo.asp
 • Dank voor de feedback…!

  Ton
 • het is mij opgevallen dat pestpatrol meer vind dat Spybot…

  alleen jammer dat je moet betalen voor het verwijderen maar je kan ook lezen hoe je het handmatig kan doen. :P
 • Dat ie meer vindt is geen garantie dat ie ook beter is. Pestpatrol begint ook te piepen bij volkomen legitieme software, zoals bijvoorbeeld VNC. Ik vind PP persoonlijk nogal paranoide. Niettemin wel een van de betere commerciele antispyware. De beste is waarschijnlijk Spysweeper. Maar geen van alle bieden ze 100% veiligheid. Veelal zul je zelf toch nog opruimwerk moeten verrichten mbv. hijackthis, en eigen research. En dan kun je waarschijnlijk net zo goed met freeware werken.
 • Correct Gerben…: Ik gebruik eigenlijk uitsluitend Ad-aware en dat bevalt goed. Vlg. mij laten de meeste "cleaners" wel wat achter. Ik beschouw 't als een handig hulpje en niet meer dan dat, meestal komt 't erop neer dat ik ook handmatig wat acties moet verrichten….

  Vervelender is dat dit soort ellende meer-en-meer voorkomt. Ik ben benieuwd of ik "computeren" anno 2008 ook nog leuk zal vinden…. :(

  Ton
 • Ik denk dat het roer bij Microsoft gewoon drastisch om moet. Het hele idee van installatie van software en browser extensies in MSIE is eigenlijk waanzin, en een nachtmerrie qua beveiliging. De volgende versie van MSIE (SP2) biedt al wat meer mogelijkheden qua beveiliging. Maar ik denk dat ze er niet aan ontkomen, dit hele idee te laten varen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.