Vraag & Antwoord

Anders (internet)

[Discussie] Misbruik van onwetendheid

Anoniem
webspider
8 antwoorden
 • Heb niet heel veel te melden, maar ik kreeg vanmiddag een mailtje (geen spam overigens, ik krijg ervoor betaald dat soort mails te lezen - maar daar gaat dit topic niet over) over http://www.virusexpert.nl

  Kijk en verbaas je.
  80 eurocent per MINUUT om (hoogstwaarschijnlijk) over een site te dwalen met zoveel mogelijk plaatjes en dergelijke.

  Ik vind dat hier misbruik van onwetendheid wordt gemaakt, er zijn (in het nederlands!) zeker 2 gratis sites die ditzelfde doen…

  Wat vinden jullie, en wat kan er (volgens jullie) aan gedaan worden?
 • Ik vind het schandalig. Goed dat je dit onderwerp aanbrengt! Waarschuwen tegen dergelijke sites is m.i. het enige dat mogelijk is, tenslotte wordt in de vervolgpagina op die site het bedrag weergegeven, dit in tegenstelling to zogenoemde 'dialers'.
 • Dit is inderdaad een zeer verdachte site.

  En wat te denken van het volgende:
  [b:9fd2c4011f]
  Om te voorkomen dat u vergeet de verbinding af te sluiten na gebruik is de maximum inlogtijd op 8 uur ingesteld. Personen onder de 16 jaar dienen toestemming aan hun ouders te vragen![/b:9fd2c4011f]

  en dat voor 80 cent per minuut……..48 euro per uur…..

  Ik denk overigens niet dat je dit soort sites uit kunt bannen. Ook denk ik niet dat het (in dit geval strafbaar) is. Er is namelijk duidelijk te zien dat je een dialer gaat installeren op je computer, en de prijs staat er bij.

  Wat niet wegneemt, dat dit soort misleidende sites een groot risico vormen voor argeloze of misschien onervaren surfers.
  Waarschuwen tegen dit soort praktijken lijkt me zeer zeker nuttig.
 • Een klein beetje off topic misschien, maar als alle lieden met minder goede bedoelingen op deze aardkloot binnenkort van deze planeet zouden verdwijnen, dan bleef er naar mijn schatting zo'n 80% over (lijkt me nog optimistisch) en zag 't er allemaal een stuk gezelliger uit….

  Ton
 • Zoals deze site doet is absoluut niet acceptabel.
  Weet iemand waar je uiteindelijk op terecht komt? ben ik wel benieuwd naar…..btw ik ga zelf geen dialers installeren :wink: Misscien een printscreentje of een uitleg van wat je te zien krijgt??
 • En hoe zou zoiets zitten bij kabelinternet? Daar heb je geen kiesmodem, dus ook dialer. Dan kom je er denk ik niet in, omdat je dan niet interessant bent voor die lieden. Ik pieker er niet over om het te proberen. Zit ik gelijk vast aan een lawine van spam, vrees ik.

  Jan de Boer
 • [quote:7055476ba4="J. de Boer"]En hoe zou zoiets zitten bij kabelinternet? Daar heb je geen kiesmodem, dus ook dialer.
  Jan de Boer[/quote:7055476ba4]
  Even een vraag voor de kenners:
  Is ADSL in dit geval trouwens safe? Niet dat ik die site binnen ga hoor!
 • Zulk soort sites zouden verboden moeten worden. Ik ken er hier ZAT in de buurt, die zo dom/argeloos/onwetend/nieuwsgierig zijn om die dialer te installeren, en zo ettelijke pleurootjes aan die mensen weg te geven (bij max. van 8 uur hebben ze E 384 verdient)

  Dit noem ik dus nou pure misbruik van onwetendheid. 'k Zal morgen trouwens op school ff proberen of het lukt :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.