Vraag & Antwoord

Anders (internet)

0.0.0.0

Anoniem
aj.werkhoven
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ben bezig met een draadloos netwekje; hoofd-PC via een kabel op de router (SMC Barricade), die weer op een Speedtouch modem. Daarnaast een 2de en 3de (PC en Laptop) via een PCI/PCI-PCMCIA-adapter met de router verbonden om zo met 3 PC's het Internet op te kunnen. Vorige week draaide het perfect. Daarna vanwege troubles met Norton Systemworks gedeinstalleerd, image teruggezet en Systemworks weer geinstalleerd. Sindsdien krijg ik met PC2 geen verbinding meer met Internet;
  DE SMC-utility geeft een goede signaalsterkte en er is een verbinding?? Echter bij de ip informatie staat het adres 0.0.0.0 Dus geen Internet.
  Pingen naar de router geeft 'doelhost niet bereikbaar'. De instellingen van de router (MAC-adressen en encryptie) staan goed.
  Wat kan er aan de hand zijn??
 • Toewijzen van het IP-adres gaat duidelijk niet goed. Wat zou kunnen, is dat je de router hebt ingesteld op Statische IP-adressen, terwijl je PC dynamische IP-adressen wil (DHCP). Dat kan je oplossen door:
  (1) Stel je router in op DHCP, en [b:c8768ce05e]alle[/b:c8768ce05e] PC's op dynamische IP-toewijzing
  (2) Stel een geldig statisch IP-adres in op de PC die het nu niet doet, let er wel op dat het IP-adres nog niet bestaat!

  Het zou trouwens ook gewoon een rotte aansluiting kunnen zijn. Misschien de kabel?
 • Helaas, alles staat op DHCP dus dat kan het niet zijn. Ook de kabel is niet mogelijk; juist de hoofd-PC die met een UTP kabel aan de router hangt doet het wel. De draadloze 2de PC krijgt geen juist IP-adres en DNS-server toegewezen :cry:

  Andere suggesties?
 • Heb je WEP encrypt al gecontroleerd. Key moet gelijk zijn op PC en router. Het lijkt erop dat de PC geen IP-adres kan krijgen van de router.

  Probeer ook eens met een vast IP-adres in de range van de DCHP-adressen op de PC in te stellen.

  Sjaak

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.