Vraag & Antwoord

Anders (internet)

inbelverbinding komt steeds op ondanks kabel aansluiting

Anoniem
jan_dakpan
3 antwoorden
 • Hallo

  ik heb een laptop met modem en een netwerkkaart
  nu heb ik via een router mijn chello aansluiting ook op de laptop aangesloten
  als ik mijn laptop aanzet en daarna pas de UTP kabel erin zet doet chello het prima
  als ik de UTP kabel erin zet en daarna pas computer aanzet krijg ik elke keer dat ik wil internetten het inbelscherm van mijn modem.
  Omdat ik de laptop zowel thuis als op mijn werk gebruik (waar een gewone telefoonaansluiting IS) wil ik de modem inbelverbinding behouden.
  Weet iemand hoe ik dit probleem kan omzeilen ?
  Laptop: AMD900, WinXP Home, E-Tech router RTVP03


  Hans
 • in IE:
  extra>internet opties
  tabblad verbindingen.
  selecteer het modem.
  en dan het rondje aanklikken dat voor 'kiezen zodra er geen netwerkverbinding is' staat.
 • Het probleem is dat in het tabblad verbindingen alleen mijn modemverbinding staat. Als ik dit aanklik staat er: 'kiezen zodra er geen netwerkverbinding is'. Eigenlijk zou het zo moeten zijn dat zodra ik de netwerkkabel aansluit op de laptop, ik kan internetten via de kabel. Maar als ik dit doe dan krijg ik dus het inbelscherm van mijn modem. Dus de laptop gaat niet meteen naar de kabelverbinding toe maar probeert eerst de modemverbinding. Een mogelijk oplossing zou zijn de modemverbinding te deleten maar dan kan ik niet meer via de telefoon internetten als dat nodig is. Is er een of andere instelling ergens zodat de laptop zodra de UTP kabel is aangesloten deze herkent en meteen internet ?
  Het vreemde is dat ik af en toe (als ik op het inbelscherm van de modem op annuleren druk) wel kan internetten via de kabel maar af en toe komt toch dit inbelscherm weer op.

  Hans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.