Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (internet)

[browserswitch] Welke? advies graag

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik ben m'n IE6 een beetje beu!
  Dus wil ik over op een andere standaardbrowser maar welke?
  Ik gebruikte altijd Opera maar ben daar weer vanaf omdat ik die reclame banner nogal storend vond en niet tevreden genoeg was om die banner weg te betalen.
  Wat is op dit moment de snelste, lichtste en easiest to use browser?
  Graag wat ervaringen en argumenten. (ook over het naast elkaar gebruiken van verschillende browsers)
 • Ik gebruik Mozilla FireFox naast IE (IE vooral voor de pagina's die geen rekening houden met alternatieve browsers), werkt heel goed.

  FireFox is een lichtgewicht browser. Toch is ie ook uit te breiden door middel van Extensions.

  Wat ik vooral handig vind zijn de tabs. Dan hoef je maar 1 venster open te hebben waarin je verschillende sites kan besurfen…
 • Dit heeft natuurlijk niets met webdesign te maken, ik verplaats de topic dus naar "Anders (internet)".
 • Simpel, FireFox.
 • Inderdaad: Firefox. Ben een paar weken geleden zelf overgestapt en zeer tevreden.
 • [quote:d6fdfb5b05=".:ToBee:."]Ik ben m'n IE6 een beetje beu!

  Wat is op dit moment de snelste, lichtste en easiest to use browser?[/quote:d6fdfb5b05]Ik schipper zelf tussen FireFox en Opera (bekijk dit bij elke nieuwe versie), maar heb sinds dit weekend (definitief?) voor Opera gekozen (dankzij versie 7.5). Belangrijkste punt voor mij is toch wel dat Opera continu innoveert (en Mozilla dit vervolgens kopieert) en alles logischer in elkaar zit en aan te passen is.

  Van Mozilla gebruikte ik de mail-applicatie (blijf bij Outlook) en de Composer niet (waarom dit in een browser zit???), dus FireFox(=Mozilla zonder de 'troep' ;)) werd het voor mij.

  Ik gebruikte FireFox en als een pagina niet goed werd weergeven (wat zelden gebeurt), dan klik ik met mijn rechtermuis-knop en kies 'view in IE' (is een extension die te downloaden is) en IE opent zich met de huidige pagina. Als Opera nou ook zoiets had, dan was ik helemaal tevreden… :cry:

  [quote:d6fdfb5b05=".:ToBee:."]Dus wil ik over op een andere standaardbrowser maar welke? Ik gebruikte altijd Opera maar ben daar weer vanaf omdat ik die reclame banner nogal storend vond en niet tevreden genoeg was om die banner weg te betalen.[/quote:d6fdfb5b05]Probeer dan Opera 7.5! Dit is de versie die mij overhaalde (en niet 7.23 die op hun frontpage staat). 7.5 is een preview 3 release en is zeer stabiel! En de banner is gereduceerd in formaat (nu statusbalk format!!!).

  Om een goed idee te krijgen van de vele verborgen functies van Opera is het handig om deze 30days-tutorial te doorlopen. Na afloop van deze tutorial besef je pas hoe karig andere browsers zijn.

  [quote:d6fdfb5b05=".:ToBee:."]Graag wat ervaringen en argumenten. (ook over het naast elkaar gebruiken van verschillende browsers)[/quote:d6fdfb5b05]155 reacties genoeg voor je? ;)

  -Rémy
 • Ik gebruik nu sinds enkele dagen ook Firefox. De browser is erg snel.
  Ik moet er nog wel een beetje aan wennen trouwens….
 • Ik houd het nog ff bij Opera, ik word gedwongen de kiezen tussen a) geintregeerde mailclient+tabbladen en b)GPG/PGP support :/

  Naja, voor Opera verwacht ik binnenkort ook GPG/PGP dus houd ik het bij Opera…

  Banners heb ik geen last van.. mijn school heeft een schoollicentie gekocht, dan kunnen ook alle leerlingen van Opera gebruik maken (ik blij :))
 • [quote:741e26d00c="webspider"].. mijn school heeft een schoollicentie gekocht, dan kunnen ook alle leerlingen van Opera gebruik maken (ik blij :))[/quote:741e26d00c]

  Wat goed!!!
  Eindelijk eens een school die beyond MS durft te kijken.
  Kreeg ik ze bij ons maar zo verstandig!
 • oh, btw: https://secure.bmtmicro.com/opera/student-discount.html

  :)
 • Opera. Ben al fan sinds versie 5 volgens mij. Lekker snel, en van die banner heb ik geen last. (kan em uitzetten als ik wil)
  Jammer dat Opera geen hotmail aan kan, das nog enige nadeel. (kga O7.5 binnekort ook maar downloade)
 • Hotmail gaat hier prima alleen… :/ 7.23 :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.