Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Spam blokkeren

Anoniem
PS
12 antwoorden
 • Hi people :lol: ,

  ik heb een probleem:
  Ik krijg enorm veel SPAM ! ! :evil: :evil:

  Ik heb 2 mail adressen, 1 van hccnet. Die bevalt prima. Geen spam.
  En ik heb er 1 van de club (sportvereniging), hier krijg ik enorm veel spam mee binnen.

  Ik had 2 dagen m'n mail niet gechecked en er waren 34 nieuwe mailtjes waarvan 32 spam :-?

  Hoe los ik dit op?

  Bedankt!
  W.
 • Spamfiltertje van je ISP inschakelen … :wink:
 • Uuuuuuh, jaaah goed idee.

  Maar waar en hoe moet ik da doen :-?
  Sorry.. not smart :cry:

  W.
 • [quote:d4c008fca3="wtheiner"]Hi people :lol: ,

  ik heb een probleem:
  Ik krijg enorm veel SPAM ! ! :evil: :evil:

  Ik heb 2 mail adressen, 1 van hccnet. Die bevalt prima. Geen spam.
  En ik heb er 1 van de club (sportvereniging), hier krijg ik enorm veel spam mee binnen.

  Ik had 2 dagen m'n mail niet gechecked en er waren 34 nieuwe mailtjes waarvan 32 spam :-?

  Hoe los ik dit op?

  Bedankt!
  W.[/quote:d4c008fca3]32 in 2 dagen? Ik wou dat ik zo weinig had! Ik krijg er (als ik niet filter) zo'n 80 tot 100 per dag. Remedie: Antispamprogramma zoals b.v. Mailwash of berichtregels. Klik ook eens in dit forum op zoek met het trefwoord spam, en kom tot de conclusie dat het probleem behoort tot de top 10 van ergernissen.

  Overigens, wat men ook doet aan filtering, op welke manier dan ook, ze verzinnen steeds weer nieuwe opzettelijke spelfouten in hun trefwoorden. B.v. "viagra", "viarga", de i met een accentje, een L in plaats van een i enz. Bijna iedereen heeft er in meer of mindere mate last van, en zolang ze die ettertjes niet keihard (kunnen) aanpakken helaas verder weinig aan te doen.

  Jan de Boer
 • http://www.keir.net/k9.html
  Werkt goed bij mij. Na een weekje "trainen" haalt ie spam er zonder moeite uit.
 • [quote:fffbefd2a3="wtheiner"]Uuuuuuh, jaaah goed idee.

  Maar waar en hoe moet ik da doen :-?
  Sorry.. not smart :cry:

  W.[/quote:fffbefd2a3]

  Wie is je provider dan? Kijk 's op hun site … en als je er niet uit komt hebben ze vast een hellupdesk voor 1 euro per minuut :lol:
 • Volgens mij schrijft de TS dat het emailadres van zijn provider goed gaat, en dat op het adres van de sportvereniging de spam binnenkomt. In dat geval kan zijn eigen provider er niets aan doen, maar zal de sportclub (of hun provider) wat moeten ondernemen.

  Ik denk dat een van de genoemde filterprogjes in dit geval de eenvoudigste oplossing biedt.
 • [quote:eab1ed557d="PS"]Volgens mij schrijft de TS dat het emailadres van zijn provider goed gaat, en dat op het adres van de sportvereniging de spam binnenkomt. In dat geval kan zijn eigen provider er niets aan doen, maar zal de sportclub (of hun provider) wat moeten ondernemen.

  Ik denk dat een van de genoemde filterprogjes in dit geval de eenvoudigste oplossing biedt.[/quote:eab1ed557d]

  Klopt, maar een beetje goede provider levert een gratis spam-filtertje (ook voor een sportclub). De verantwoordelijkheid voor het doorlaten van spam ligt m.i. ook eerder bij de provider dan bij de beheerder van de mailbox. Je kan wel allerlei leuke programmaatjes aan je Outlook gaan zitten koppelen, maar waarom zou je? Je betaalt immers al voor die service.
 • Als je goed met je emailadres omgaat, heb je helemaal geen filteroplossing nodig. De ultieme verantwoordelijkheid ligt dan ook bij de gebruiker zelf.
 • [quote:cefde0ba99="BrigitteW"]Als je goed met je emailadres omgaat, heb je helemaal geen filteroplossing nodig. De ultieme verantwoordelijkheid ligt dan ook bij de gebruiker zelf.[/quote:cefde0ba99]Brigite, op zich heb je helemaal gelijk. Deze opmerking klinkt hier vaker. Maar hoe waar het ook is, dat ontken ik zeker niet, helaas is dat niet in alle gevallen afdoende. Onlangs werd HCC-net ten onrechte beschuldigd van het verkopen van e-mail adressen. Deze beschuldiging is toen weerlegd in een HCC-nieuwsbulletin. Ik kan het zo gauw niet terugvinden, maar het komt er op neer dat spammers tegenwoordig misbruik maken van makkelijk te raden adressen van veel voorkomende namen (zoals ook de mijne :cry:, heb jij geen last van :-? ). Als ik alles lang geleden had voorzien, had ik zeker een moeilijker combinatie van mijn naam gekozen. Maar in die tijd speelde dit helemaal niet zo erg.

  Probleem twee, en ook dat voorzag men een paar jaar geleden nog niet, is een website die aan een account is toegewezen. Ik neem weer HCC-net als voorbeeld (maar elders gaat het net zo): Met e-mail adres boer.xx@hccnet.nl is de toegewezen webruimte http://home.hccnet.nl/boer.xx/
  M.a.w. iedere oliebol kan raden dat boer.xx in die URL ook het e-mail adres is. Bij andere providers idem dito.

  De remedie is natuurlijk eenvoudig, alias aanmaken, hoofdaccount adres niet meer gebruiken, en met berichtregels opdracht geven om alles wat aan je hoofdadres is gericht direct van de server te verwijderen. Maar dat heeft dan weer als bezwaar dat je belangrijke mail kan missen als iemand van je kennissen je nieuwe adres gewoon vergeet.

  Jan de Boer
 • [quote:3762f87a18="BrigitteW"]Als je goed met je emailadres omgaat, heb je helemaal geen filteroplossing nodig. De ultieme verantwoordelijkheid ligt dan ook bij de gebruiker zelf.[/quote:3762f87a18]

  Ben ik het niet mee eens, ik heb een paar maanden geleden een hotmailadres aangemaakt en aan werkelijk niemand iets vertelt. Pas een week geleden ben ik dat adres rond gaan bazuinen aan de mensen die ik ken en voor mijn msn. Maar ik kreeg er wel al een stuk of 20 spam mailtjes per dag.

  Een ander email adres heb ik op mijn website staan en daar krijg ik helemaal geen spam binnen, dus dat is weer precies het tegenovergestelde. Ik snap er niets van.

  Trouwens, 30 spammailtjes per dag is niets, ik krijg op mijn standaard, inmiddels niet meer in gebruik zijnde emailadres een stuk of 140 per dag binnen en die verdwijnen allemaal in de prullenbak. Ik gebruik de spamfilter van Trend Internet Security en die van mijn provider, gekoppeld aan berichtregels in Outlook Express. Werkt in 99% van de gevallen prima.
 • [quote:4f64f5d1ac="BrigitteW"]Als je goed met je emailadres omgaat, heb je helemaal geen filteroplossing nodig. De ultieme verantwoordelijkheid ligt dan ook bij de gebruiker zelf.[/quote:4f64f5d1ac]

  Toen ik een jaar of 10 geleden zo hier en daar een adresje achter liet speelde dat probleem helemaal niet. Punt is dat op het net dingen langer blijven bestaan dan je zou denken, dus voor het jaren geleden invullen van een adresje wordt ik vandaag de dag nog steeds beloond met wagonladingen spam (waarvan het grootste deel gelukkig door mijn isp uitgefilterd wordt).

  Daarnaast generen computers semi-random miljoenen adressen per uur en bestoken ze die met rommel. Als ze je eenmaal te pakken hebben ben je de klos. Je emailprogramma in de previewstand zetten is al voldoende om ongewild te bevestigen dat je adres klopt. Natuurlijk zijn er mensen zat die slordig met hun gegevens om gaan maar simpelweg zeggen dat de ultieme verantwoordelijkheid bij de gebruiker ligt is net zo iets als zeggen dat een inbraak per definitie je eigen schuld is omdat je maar 4 sloten op je voordeur had.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.