Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Vermijden van spyware

10 antwoorden
  • Ik weet dat je met de programma's HijackThis en CWSHredder die spyware kan verwijderen, maar hoe kan ik er voor zorgen dat het nooit meer terug komt. want als ik het eenmaal heb verwijderd en de volgende keer de pc weer aanzet is het gewoon weer.
  • Leeg je cookies , Tijdelijke Internet bestanden , Geschiedenis. Dat moet helpen.
  • In de FAQ staan wel een paar suggesties. http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=115358
  • [quote:57f20f79c9="DukeH"]Leeg je cookies , Tijdelijke Internet bestanden , Geschiedenis. Dat moet helpen.[/quote:57f20f79c9]Niet voldoende!!! Hoofdzaak is heel kieskeurig te zijn met wat je download en installeert. Klik nooit zomaar op Ja als zich een opdringerig popup-venster aandient, zoals Gator. Het zijn ook heel vaak meegeleverde stukjes programma die de boosdoeners zijn. Kazaa is b.v. een heel beruchte, dat wil zelfs niet eens draaien zonder die spyware (tenzij je zo slim bent om dat bestandsdeel te vervangen door een veilige versie). Gebruik ook AdAware en/of Spybot om spyware te verwijderen, want deze schijnen net iets uit een andere gezichtshoek te werken als HijackThis. En dan preventief: Ik heb als antivirusprogramma Norton Antivirus Pro. Dit programma houdt niet alleen virussen tegen, maar ook, zoals ze het zelf noemen, "andere kwaadaardige activiteiten". Ik neem aan dat er ook wel andere antivirusprogramma's zijn die deze voorzieningen hebben, zeker de Pro-versies. Of het afdoende is weet ik niet, regelmatig scannen met AdAware en Spybot is daarnaast zeker nog aan te bevelen. Jan de Boer
  • spywareblaster vondt ik een hele goede toen ik nog Windows had. Gratis en regelmatige updates
  • Ik heb zelf op mijn computer, een firewall (Sygate), een virusscanner (Avg) En voor de Spyware: [url=http://www.lavasoftusa.com/]Adaware[/url] [url=http://www.safer-networking.org/]Spybot Search and Destroy[/url] [url=http://www.javacoolsoftware.com/spywareblaster.html]Spywareblaster[/url] [url=http://www.javacoolsoftware.com/spywareguard.html]Spywareguard[/url] De eerste twee zijn scanners die elkaar goed aanvullen, en de laatste twee werken preventief en zorgen ervoor dat er geen spyware op je computer komt. Spywareguard houdt trouwens ook je startpagina van internet vast, en waarschuw je zo gauw iets of iemand dat probeert te veranderen. En als je op zoek bent naar een tooltje wat Coolwebsearch van je computer afkrijgt, [url=http://www.spywareinfo.com/~merijn/cwschronicles.html] CWShredder.[/url] is speciaal gemaakt voor Coolwebsearch. En het is zaak om met je windows up to date te blijven, ik heb inieder geval nergens geen last van.
  • Bedankt ik zal kijken of het allemaal lukt.
  • Naast SpywareBlaster en SpywareGuard zijn er nog de volgende programma's: Ad-Aware Plus of Professional. De Personal versie kan uitsluitend scannen. In de door mij genoemde pakketten bevindt zich een onderdeel. Ad-Watch, waardoor je het register hermetisch sluit. Geen enkel programma kan zich installeren. PestPatrol. Je mag een jaar lang de evaluatieversie gebruiken Norton Antispyware. Deze kun je alleen maar kopen. Er bestaat geen trialversie van. Er is uitsluitend een Engelstalig uitvoering van. Je kunt dit pakket het goedkoopst downloaden van de Engelse McAfeesite. Dit product is niet in de winkel verkrijgbaar.
  • <<<Norton Antispyware. Deze kun je alleen maar kopen. Er bestaat geen trialversie van. Er is uitsluitend een Engelstalig uitvoering van. Je kunt dit pakket het goedkoopst downloaden van de Engelse McAfeesite. Dit product is niet in de winkel verkrijgbaar.>>> Geintje zeker(?): Norton heeft echt helemaal niets te maken met McAffee...!! Ton
  • Je hebt gelijk. Norton Antispyware bestaat niet. Ik bedoelde: McAfee Antispyware.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.