Vraag & Antwoord

Anders (internet)

traag internet door lange kabel?

Anoniem
Aernout
6 antwoorden
 • Met een BASIC ADSL-abonnement van Tiscali kan ik bij het verwisselen van site een kopje koffie (soms twee) gaan drinken.

  Lijkt me niet echt de bedoeling! Nu heb ik wel een erg lange telefoonkabel (tussen de 15 en 20 meter). Zou dat de oorzaak kunnen zijn? Zo niet, wat dan wel?

  Wie helpt me uit de brand, want zo is er geen lol aan!?

  Lex van de Wiel
 • heb je al een keer een snelheidstest gedaan?

  d.
 • De lange kabel lijkt me geen probleem, ik heb hier 30 meter liggen en ik merkt niets van snelheidsverlies. Misschien dat er ergens een verbinding niet goed contact maakt, ik heb gehoord dat dat ook wel eens snelheidsverlies kan geven.
 • Ik meen ook eens gelezen te hebben dat als je een lange telefoonkabel wilt verleggen (meer dan 10 a 15 meter), je een ronde i.p.v. een platte zou moeten gebruiken. De platte zou voor snelheidsverlies zorgen. Daar kan het dus ook aan liggen.
 • Ik heb hier ruim 25 meter platte telefoonkabel liggen en ik merk niets van snelheidsverlies. Dus dit hoeft niet de oorzaak te zijn.
 • Je snelheid wordt beperkt door de kwaliteit van het koper in de telefoon draad. De draad (van de gemeente) in de weg en naar je huis is anders dan die in je huis. Vandaar ze aanraden om de ADSL modem zo dicht mogelijk bij de plek waar de telefoon kabel het huis binnenkomt.
  Het kan ook zijn dat er storing optreed in je tel-draad door draden in de buurt (is onwaarschijnlijk maar mogelijk).

  Hoe is je computer aangesloten aan je ADSL modem? Kan het niet aan je computer liggen.?

  Probeer inderdaad www.speedtest.nl
  Veel succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.