Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Software voor wifi hotspot

Anoniem
MiloD
6 antwoorden
 • IK heb net een WAP geinstalleerd, en ik ben van plan om hem gewoon open te zetten, zodat iedereen er gebruik van kan maken, maar ik wil wel weten wie en hoe lang er gebruik van maakt. Weet iemand liefst gratis :) software waarmee dat kan? Dus gewoon een inlogschermpje enz?
 • Ik neem aan dat je wel gecontroleerd toegang wil geven anders kunnen mensen ook misbruik maken van jouw verbinding. Waarom doe je geen MACfiltering?? Personen die via jouw AP willen moeten dat dan aanvragen bij jou en jij voert vervolgens hun MACadres in. Afhankelijk van de logmogelijkheden van je ap kan je kijken wat mogelijk….
 • OK ik zal wat aanvullende informatie geven. De WAP staat in een cafe-restaurant, en ik wil gewoon dat klanten in en om de zaak gewoon gratis kunnen internetten, dus geen gedoe met MAC adressen invoeren en WEP keys instellen. Wat ik wel wil is een soort inlog scherm en een eventuele in te stellen tijdslimiet, om misbruik te voorkomen. Ik heb op internet wel allerlei dure WIFI en HOTSPOT manager-pakketten gezien met facturatiemogelijkheden e.d., maar ik zoek gewoon een simpel goedkoop/gratis pakketje. Iemand een idee?
 • Dan zal je een proxyservertje moeten installeren die dat regelt. Maar hoe zie je dit praktisch voor je? Moeten de mensen een accountnaam aanvragen als ze binnenkomen???? Dan moet je steeds accounts aanmaken…..Maak je 1 account aan??? Dan heeft het weinig nut meer….Hoe zie je dit voor je?
 • Misschien komt dit in de buurt van wat je zoekt…..

  Je zou AirSnare eens kunnen proberen.
  Een klein, gratis programma die het netwerkverkeer scant op MAC-adressen en daar een log van bijhoudt. Je kunt ook berichten sturen naar aangesloten pc´s.

  ps. Waar staat dat cafe? Amsterdam zeker. :cry:
 • Het cafe is inderdaad in Amsterdam(centrum). Ik wacht nog even tot alles werkt met de naam en adres hier te geven :D , want op dit moment staat alles nog open. Ik ga vandaag AirSnare eens proberen te installeren. Bedankt voor de tip!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.