Vraag & Antwoord

Anders (internet)

bittorent artikel CT juli

Anoniem
None
34 antwoorden
 • [quote:472e82dcc6="Obi-wan-kenobi"]Die snelheid loopt nog op in de loop van de nacht, want dan komt Amerika online … :wink:[/quote:472e82dcc6]Ja dat is waar, maar mijn ouders vinden het niet leuk als ik de computer 's nachts aan laat… ;)
 • De downloadsnelheid neemt inderdaad toe: ik zit nu al op 13,67 Kb/s! :D
 • Die snelheid loopt nog op in de loop van de nacht, want dan komt Amerika online … :wink:
 • Ook gelezen? Onbeperkt downloaden op 4 manieren (CT juli) ??
  Na enkele keren eerder geprobeerd te hebben met bittorent te werken, heb ik het opgegeven. Dus met dit artikel zou het moeten lukken, dacht ik.
  Exact de werking gevolgd, PTC gedownload, startpunt gedownload en dan begint het al: www.bt-search.net is niet te vinden: pagina kent hij niet.
  Isohunt.com kent hij wel. Maar allemachtig wat gaat dit langzaam. Ik kan beter Kazaa blijven gebruiken.
  En dan staat er: "Laat u niet afschrikken door de lage initiële downloadsnelheid. Dat is normaal (!) deze zal gedurende de download flink toenemen". Ja, als je 1 kb per uur een flinke toename noemt, dan klopt dit….
  Nou, ik heb het dus geprobeerd: 3 films (4, 3 en 8 Gb) Na 6 uur was er gemiddeld 50, 90 en 7 Mb klaar….En dat met breedband!!
 • Dan doe je toch iets verkeerd, ik benut meestal de volle bandbreedte (2mbit/sec). Ga 's naar http://www.suprnova.org en kies een paar downloads met veel 'seeds'.

  Op wat voor verbinding staat je bittorrent client ingesteld?
 • Eh….
  wat heeft dit met video te maken?
 • Euh … Bittorrent 'bewerkt' zo'n video door steeds een stukje bestand binnen te halen en te combineren tot een volledig videobestand? Ok, dit hoort meer thuis onder Internet denk ik … :P
 • Enkele reis naar Anders (internet)
 • Sorry guys!
  Verkeerde onderdeel gekozen! Terechte verplaatsing! :wink:
 • Obi-wan-kenobi, waar kan ik zien waar mijn bittorrent verbinding staat ingesteld? Suprnova heb ik al verschillende keren geprobeerd toen dat artikel er nog niet was. Werkte nooit.
  Zal deze site nog eens proberen.
 • Nou ik ken die Bittorrent client die je gebruikt eigenlijk niet … installeer Bittornado en het wijst zich vanzelf:
  http://bittornado.com/download.html

  Staan de poorten die Bittorrent gebruikt wel allemaal open in je vuurmuurtje? :wink:
  http://btfaq.com/serve/cache/25.html
 • Doe BitTornado maar niet, daarover heb ik op verschillende sites gelezen dat het spyware zou bevatten. :-?

  Gebruik liever TorrenTopia, de eerste BT client met ingebouwde search. Daarmee haal ik soms behoorlijke hoge downloadsnelheden.
 • [quote:2856c500f0="m021"]
  Doe BitTornado maar niet, daarover heb ik op verschillende sites gelezen dat het spyware zou bevatten. :-?
  [/quote:2856c500f0]

  D*mn. Ook al? Welke spyware is dat en welke site?
 • [quote:58adc778b6="Obi-wan-kenobi"]D*mn. Ook al? Welke spyware is dat en welke site?[/quote:58adc778b6]Geen idee, moet je even google-en.

  Maar ik prefereer sowieso een client met een ingebouwde search, dat is een stuk minder gedoe en het is qua BT-functionaliteit gelijk aan een programma als BitTornado.
 • Nou ja, ingebouwde search, je ziet gewoon een browservenster, met daarin een paar BT sites. Het is nauwelijks meer moeite om even naar de sites zelf te gaan. Verder begon mijn firewall te gillen over allerlei verbindingen die torrentopia wilde maken, nog voor ik ook maar iets met het programma deed (oa. naar yahoo?!).
 • [quote:0e1e823576="gerben"]Nou ja, ingebouwde search, je ziet gewoon een browservenster, met daarin een paar BT sites. Het is nauwelijks meer moeite om even naar de sites zelf te gaan. Verder begon mijn firewall te gillen over allerlei verbindingen die torrentopia wilde maken, nog voor ik ook maar iets met het programma deed (oa. naar yahoo?!).[/quote:0e1e823576]
  Oeps! En bij dat soort programma's zet ik mijn firewall nog wel op "always allow". :o Nouja, ik heb nog geen last gehad van virussen e.d., dus het zal wel meevallen.

  Over die ingebouwde search: iedereen kiest maar voor zich, maar ikzelf vind het wel handig.
 • Ik heb nu TorrenTopia. Bedankt overigens!
  Misschien ben ik veeleisend maar is een gemiddelde downloadsnelheid van 5 kb/sec nu snel? Met breedband?? Hij geeft aan dat het nog 1 dag en 11 uur duurt voor het bestand binnen is….!
  En die poorten openzetten waar elke keer over gesproken wordt:
  Waar zitten die?

  Een tijd geleden las ik over die bug in Windows XP waarbij kennelijk een poort openstond die men ontdekt had. Er moest speciale software gedownload worden om die poort te dichten! Met bittorrent moet je juist poorten open gaan zetten Ik bedoel: spreekt dit elkaar niet tegen?
 • [quote:b17536623c="m021"]
  [quote:b17536623c="Obi-wan-kenobi"]
  D*mn. Ook al? Welke spyware is dat en welke site?[/quote:b17536623c]Geen idee, moet je even google-en.
  [/quote:b17536623c]

  Ok heb ff gegoogled:
  "The official bittoreent client [bitconjurer.org] and the popular variations like abc [sourceforge.net] and [b:b17536623c]shadows [bittornado.com] are not spyware[/b:b17536623c] but there are a few around that have adware/spyware added. It's open source, opportunists are free to do that sort of thing."

  Vooralsnog ga ik er dus van uit dat als je Bittornado gewoon van de officiële site af plukt, er geen rotzooi ingebouwd zit …
  http://bittornado.com/download.html
 • [quote:3ac9b86fd8="theplayer1"]Ik heb nu TorrenTopia. Bedankt overigens!
  Misschien ben ik veeleisend maar is een gemiddelde downloadsnelheid van 5 kb/sec nu snel? Met breedband?? Hij geeft aan dat het nog 1 dag en 11 uur duurt voor het bestand binnen is….![/quote:3ac9b86fd8]
  Met filesharing-programma's (ja, ook BitTorrent is filesharing :)) ben je volledig afhankelijk van de uploadsnelheid van de "andere kant". Als diegene dus heeft ingesteld dat er 3 uploads tegelijk mogen zijn, en hij heeft een bandbreedte van 20 Kb/s (160 Kbit/s), dan heb je dus inderdaad maar een downloadsnelheid van rond de 6!

  1 dag en 11 uur is trouwens nog niet zo veel, ik ben een (redelijk groot) bestand aan het downloaden waar hij nog 21 dagen over gaat doen. ;)

  [quote:3ac9b86fd8]En die poorten openzetten waar elke keer over gesproken wordt:
  Waar zitten die?[/quote:3ac9b86fd8]Bij mij gebruikt 'ie poort 6881, 6884 en 6891.

  [quote:3ac9b86fd8]Een tijd geleden las ik over die bug in Windows XP waarbij kennelijk een poort openstond die men ontdekt had. Er moest speciale software gedownload worden om die poort te dichten! Met bittorrent moet je juist poorten open gaan zetten Ik bedoel: spreekt dit elkaar niet tegen?[/quote:3ac9b86fd8]Nee, dat zie je verkeerd. Zo'n openstaande poort die je in het nieuws zit is door een lek in de software opengezet, waardoor zogenaamde Trojans vrij spel krijgen.
  De poorten die je voor BitTorrent open zet, zet je echter moedwillig open, dus is er niks aan de hand. :)
 • Aha, weer wat geleerd. Het downloaden gaat dus kennelijk bij niemand erg snel. En ik maar denken dat dat met breedband opgelost is.
  Mijn start poort (ik hem hem op Nederlands gezet) is 6881. Waar zitten die andere??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.