Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Mozilla in het Nederlands

Anoniem
antrix
12 antwoorden
 • Sinds kort heb ik Mozilla als webbrowser in plaats van I.E. Ook ben ik er in geslaagd een Nederlandse versie te laten lopen op mijn pc met XP-home(bewerken>voorkeuren>talen etc). Op een andere pc met W98SE lukt mij dat niet. heeft iemand hier meer ervaring mee?
 • [quote:96f05f923b="f.j.stols"]Op een andere pc met W98SE lukt mij dat niet.[/quote:96f05f923b] Welke foutmelding krijg je?
 • er komt geen foutmelding: na het ophalen van de nederlandse taal-module (of hoe heet dat) en het bovenin het lijstje boven de engelse taal zetten en na ok gebeurt er bij W98 niks, bij XP lukte het wel.
 • Mmm, het zou zomaar kunnen dat dat een bug is, die alleen in win98 komt bovendrijven. Misschien dat je op het Mozilla forum (op Mozilla.org) wat wijzer wordt? Heb je daar al gezocht?
 • De pc met w 98 is nadrukkelijk gescreend met norton, met adaware en spybot, ik zal kijken op mozilla.org. Als ik wat vind houd ik je op de hoogte.Niemand verder nog een suggestie?
 • [quote:3d9280f663="f.j.stols"]De pc met w 98 is nadrukkelijk gescreend met norton, met adaware en spybot[/quote:3d9280f663]Een bug heeft niks te maken met de bovengenoemde zaken. Een bug is simpelweg een fout in de software. In dit geval dus Mozilla zelf.
 • alweer wat geleerd, maar hoe constateer ik een bug?
 • [quote:8a0bc4de4d="f.j.stols"]alweer wat geleerd, maar hoe constateer ik een bug?[/quote:8a0bc4de4d]Tja, da's een goeie. Je hebt bugs in verschillende klassen. Cosmetische bugs zijn het snelst zichtbaar, bijv een menu dat verkeerd uitklapt. Andere bugs laten een programma crashen. Bij het Mozilla project kun je bugs aanmelden via Bugzilla. Daar kun je ook kijken of de bug die jij ondekt hebt ook al door anderen gespot is. Hoe het precies werkt kan ik je helaas niet vertellen.
 • [quote:c8fd72990e="f.j.stols"]Sinds kort heb ik Mozilla als webbrowser in plaats van I.E. Ook ben ik er in geslaagd een Nederlandse versie te laten lopen op mijn pc met XP-home(bewerken>voorkeuren>talen etc). Op een andere pc met W98SE lukt mij dat niet. heeft iemand hier meer ervaring mee?[/quote:c8fd72990e]

  Mag ik weten hoe je dat voor elkaar heb gekregen om Mozilla in het nederlands om te zetten.
  Ik heb ook al hier naar gezocht maar kan het niet vinden.
  Besturingsys is XP prof
  Ik heb ook net I.E er afgegooid voor Firefox in verband met de vele lekken in I.E.
 • Dit is het knip-en-plakwerk dat ik ergns op een mozilla-site vond:
  "Taal - Toevoegen en toepassen
  Mozilla is beschikbaar in meerdere talen, waaronder het Nederlands. Hoewel deze ondersteuning afhankelijk is van vrijwilligers die een vertaling beschikbaar stellen. (Het kan soms even duren voordat een bepaalde taal ondersteund wordt na de uitgave van een nieuwe versie.)
  Taal toevoegen
  Zorg ervoor dat je on-line bent. Je zult tijdens de volgende beschreven werkwijze namelijk naar een pagina worden gebracht (alwaar je kunt controleren of de taal van voorkeur wel beschikbaar is voor de Mozilla versie die je nu gebruikt) en als je de voorkeurstaal kunt kiezen zul je deze ook eerst moeten downloaden (wat in Mozilla meteen ook een installatie proces is, in dit geval).
  Ga naar:
  Menubalk Mozilla: Edit -> Preferences -> Apearance (dubbelklik hierop of klik op het pijltje) -> Languages/Content
  Zie ook: [ schermafdruk ]
  Klik op de knop getiteld: Download More… (zie schermafdruk)
  Na het klikken op de knop zul je naar een Internetlocatie worden gebracht (Ongoing Localization Projects, Localization Contributions). Wacht tot deze volledig is geladen.
  Als de pagina volledig is geladen, dan zul je onder het hoofdstuk Localization Contributions een tabel zien met de volgende onderverdeling: Release, Language, INSTALLABLE LANGPACK, Localized Full Builds
  Onder de kop Release staat de versie van Mozilla die van toepassing is voor de diverse taalpakketten. (Als je wilt weten wat jouw versie precies is, open dan even een nieuw, leeg tabblad en type in de adresbalk: about: (en druk op Enter, hè?!). Op de pagina die dan wordt getoond zie je het versienummer van jouw Mozilla.)
  Als jouw taalvoorkeur er niet tussen staat, dan is het einde oefening. Als jouw taal er wel tussen staat (let op het versienummer van Mozilla!) dan kun je onder de kop INSTALLABLE LANGPACK kijken of er voor jouw systeem een taalpakket beschikbaar is. Meestal staat er een link genaamd unix/win of mac/unix/win. Windows® gebruikers kunnen dus op elke link klikken waarin win vermeld staat.
  Het klikken op de unix/win of mac/unix/win link zal een download en installatie proces in gang zetten. Je zult echter eerst een waarschuwing voorgeschoteld krijgen, die je op je gemak even kunt lezen. De waarschuwing is echter niet van toepassing op deze download/installatie actie, klik dus op Install om voort te gaan.
  Wanneer de download en het installatie proces klaar is, moet je Mozilla even afsluiten. Wellicht is het ook nodig om Windows® even af te sluiten en wederom op te starten.
  Taal toepassen
  Mozilla en Windows® na download & installatie proces afgesloten? Mooi. Start (Windows® en) Mozilla op en ga weer naar:
  Menubalk Mozilla: Edit -> Preferences -> Apearance (dubbelklik hierop of klik op het pijltje) -> Languages/Content
  Als alles goed is gegaan, dan zie je dat er nu een taalkeuze bij is gekomen, zowel bij Installed language packs als bij Installed content packs. Klik op de nieuw toegevoegde taalkeuze en klik op OK, sluit Mozilla af en start deze weer op. Nu zal Mozilla alle onderdelen (die ondersteund worden door het geïnstalleerde taalpakket) in jouw voorkeurstaal tonen."
  einde citaat.Succes ermee.
 • Menubalk Mozilla: Edit -> Preferences -> Apearance (dubbelklik hierop of klik op het pijltje) -> Languages/Content
  Zie ook: [ schermafdruk ]

  Bij mij staat er onder Edit geen Preferences en ergens anders kan ik dit ook niet vinden
 • Hoe dat kan weet ik ook niet, wellicht mozilla de-installeren en opnieuw ophalen van mozilla.org? Zoals gemeld lukte het bij mij in een pc met w98 ook niet. Er zijn trouwens maar weinig reacties over dit item, terwijl er toch vast steeds meer gebruikers van mozilla zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.