Vraag & Antwoord

Anders (internet)

[ADSL probleem] Fax storing in combinatie met ADSL

Anoniem
tijnie
3 antwoorden
  • Sinds een jaar of 2 hebben wij ADSL van Planet Internet. De ADSL verbinding zit op de Fax. Dwz wij hebben een ISDN2 aansluiting waar de fax op zit, en op dit nummer zit dus ook ADSL. Sinds een jaar of 2 hebben wij ook het volgende probleem: Er ontstaan na enige tijd storingen op de ontvangen of uitgaande faxen. De storingen zijn; vooral veel zwarte strepen over de fax of zelfs geheel onleesbare faxen. De enige remedie om dit probleem op te lossen (tijdelijk) is door de ADSL aansluiting uit de NT1 te halen en er weer in te doen. Dan werkt het voor ca 5 a 6 faxen weer vlekkeloos, daarna ontstaat vaak het probleem weer. Van een telecom bedrijf hebben wij gehoord dat het te maken kan hebben met de continue synchronisatie op de lijn. Deze hoort aan te staan, maar staat in dit geval waarschijnlijk uit. Ik heb dit echter al aan KPN doorgegeven maar deze reageren niet of nauwelijks. Heeft iemand hier ervaring mee?
  • Lijkt er dan haast op dat je een SDSL verbinding moet nemen, als het met de synchroniteit van de lijn te maken zou hebben.
  • Als het al twee jaar goed is gegaan, lijkt me de eerste optie een andere fax te proberen. Daarnaast lees ik dat de ADSL stekker uit het NT kastje wordt gehaald. Volgens mij zou die toch uit de ADSL splitter moeten komen?!
    Is alles qua bekabeling wel goed aangesloten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.