Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Bookmarks en Mozilla Firefox

Anoniem
HankPiano
6 antwoorden
 • Ik wil al m'n [i:07b1021e6d]mappen[/i:07b1021e6d] met bookmarks (favorieten) in Mozilla Firefox (FF) copyeren naar een directory op een andere partitie van m'n HDD, om deze later weer vandaaruit terug te kunnen plaatsen, na b.v. een fresh-install of het terugzetten van een kloon-image.

  In Microsoft Internet Explorer is dat een koekie, in FF heb ik echter al een tijd zitten puzzelen, kom er maar niet achter hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. Iemand die het weet?
 • Het is voor mij niet helemaal duidelijk wat je wilt, daarom hieronder een aantal opties:
  - Je bookmarks worden opgeslagen in bookmarks.html in je profiel. Je kunt dat bestand dus zelf naar een aparte locatie kopiëren en dan later terugzetten. In die file staan al je bookmarks in de vorm van html opgeslagen.
  - Met Bookmark Backup wordt je bookmarks.html automatisch naar een andere locatie gekopieerd iedere keer als je Firefox afsluit. Dan hoef je dus zelf niets te doen (hoewel een backup achter de hand natuurlijk niet gek is ;))

  Als je makkelijk eenmalig een backup wilt maken (ook van eventuele andere instellingen) kun je goed Mozilla Backup gebruiken. Die automatiseerd dit proces voor je en comprimeert alles tot 1 bestand.
 • Bedankt alweer, Gert-Paul. Dit is idd waar ik naar zocht.
  In IE zit de map 'Favorieten' gewoon in C:\Documents and Settings\naam, die favorieten copyeer ik dan, zoals gezegd, naar een andere map op een andere partitie, dat is dan mijn back-up die ik later desgewenst kan terugzetten.
  Bij FF zit dat allemaal net effe anders….maar zo zal het zeker lukken :) .
 • [quote:4c60513ae0="Gert-Paul"]Met Bookmark Backup wordt je bookmarks.html automatisch naar een andere locatie gekopieerd iedere keer als je Firefox afsluit.[/quote:4c60513ae0]
  Ik krijg al een tijdje het volgende bericht als ik op bovenstaande link klik, ook via de extensie-pagina van FF zelf:

  'Bandwidth Limit Exceeded
  The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later'.

  Is er misschien nog een slim alternatiefje?
 • Probeer Bookmarks -> Manage Bookmarks -> File -> Export (zelfde plek ook voor Import)

  Succes Kersmus
 • http://update.mozilla.org/extensions/?application={ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.