Vraag & Antwoord

Anders (internet)

vervelend internet probleem

Anoniem
None
15 antwoorden
 • ik heb cable, die door een router die met andere computer internet deelt, maar steets soms iedere 5 a' 10min, soms 3uur en elk geval kan ik geen nacht downloaden. want hij gaat steets offline en dan moet ik release en dan renew doen op de router zelf.
  het is erg irritant speciaal als ik in een server zit te spelen en alles verloopt nou net zo goed en dan moet ik hem weer verlaten.
  maar met met mijn vorige provider had ik dat niet!!!!
  toen had ik een internetserver maar die werkt nu ook niet meer dus daarom heb ik maar en router gekocht.
 • Leer alsjeblieft normale Nederlandse zinnen te maken, want ik moest 3x lezen voordat ik er iets van begreep…

  Heb je een dynamisch of static IP-adres, en wat had je bij je vorige rovider. DHCP aanstaan in je router ?
 • en welk merk en type router heb je? kijk anders eens op de site van de fabrikant misschien een nieuwe update van de firmware.
 • [quote:92ee45914c="turbo-pascal"]Leer alsjeblieft normale Nederlandse zinnen te maken, want ik moest 3x lezen voordat ik er iets van begreep…

  Heb je een dynamisch of static IP-adres, en wat had je bij je vorige
 • nee het zou de router niet kunnen zijn omdat ik het ook geprobeert hebt met mijn internetserver. waar ik precies de zelfde problemen had.
  zou het dan uitmaken of die DHCP aan heb dan?? ik kan het nu niet nakijken omdat ik op een andere pc zit (van iemand anders).

  laten wij het nou bij het probleem houden en niet de spelling.
 • dus als ik het goed begrijp heb je 2 computers en is er een aangesloten op het modem en deel je daarmee het internet met de andere computer via internet delen in windows of niet?
 • ja zo ongeveer, het was een linux server trouwen. maar in elk geval werkte dat wel met mijn oude provider, totdat van provider verwisselde.
  ze werken beide niet goed.
 • waarom sluit je het internetmodem niet aan op de router en vandaar de 2 computers? of heb je een USB modem? wat is het merk/type? welke provider?

  ik ben namelijk persoonlijk niet zo weg van het internet-delen in windows ten eerste omdat je altijd een computer aan moet hebben(degene met de connectie met het modem) en ten tweede dat het wel eens lastig kan zijn om het goed werkend te krijgen.
 • ja dat heb ik toch ook gedaan anders zou ik toch geen internet hebben?!
  het gaat mij natuurlijk om de overige dingen die mijn internetserver kunnen!

  maar dat doet er niet toe, zelfs al sluit ik hem direct aan mijn pc (1 pc dus) dan is het nog steets niet helemaal 100%! :)
 • Wat bedoel je met je internetserver? Een duidelijkere omschrijvingen van je netwerk, hardware, etcetera zou zeker helpen.

  Mogelijk heeft Wanadoo hetzelfde probleem als @HOME ook vaak heeft, een kort hikje. Vaak worden die hikjes ook gewoon bewust gedaan zo vermoed ik om tegen te gaan dat men servers aanbiedt op het netwerk (wat vaak niet mag) en ook om firmwares te controleren enzo van de modems, opnieuw te kijken of iedereen die het netwerk gebruikt ook wel echt toegang mag hebben.

  En anders zou ik eens een vast ipadres op die router zetten (WAN interface) of iemand anders zijn router lenen om het daarmee te testen.

  BLijft het hinderen, laat dan je modem vervangen. Dien dan (rustig geformuleerd ;) ) een klacht in bij je provider en wacht waar zij mee terugkomen. Hou daarvoor wel eerst minsten een week een logging bij zodat je hard kunt maken dat er een probleem is en wat precies dat probleem is.

  mvrgroet Edmond
 • maar welk merk router en welk type internetmodem heb je en welke provider?

  heb zelf een keer een probleem gehad met chello en een sweex router na update van de firmware waren ale problemen voorbij.
 • het is een E-tech router, de goed koopste met 4poorten om te delen. gewoon een goedkoop shit dingetje. ik zag niet het nut in om een hele duure te kopen ze hadden de zelfde mogelijkheiden, misshien met een paar uitzonderingen. maar dat zel niet veel voorstellen.

  ja die server is heel out amd k6/500mhz volgens mij, ik heb niet eens een harddisk nodig, kan het via knoppix regelen.
  twee netwerkkaarten, 1 voor de internet connectie zelf en de andere die gaat naar de hub en het zo verdeelt. werkte prima. weet je nog wat ik verteld heb over die hardcore linux user, nou die heeft er mee te maken gehad.
 • als je het probleem houdt met het rechtstreeks ongeacht of je rechtstreeks aansluit op de router dan denk ik dat edmond gelijk heeft en dat je bij de provider moet zijn.
 • Had je DHCP nou aanstaan dan? Anders zou ik is proberen dat ook aan te zetten, zodat alles automatisch wordt toegewezen. Als dat niet werkt, moet je idd maar met je provider contact opnemen (indien je die router legaal hebt, want je mag niet zomaar je internet delen).
 • ok, ik zal het proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.