Vraag & Antwoord

Anders (internet)

overstappen adsl

Anoniem
pauliovb
14 antwoorden
 • Hallo allemaal,
  Wij willen over stappen van planet naar tiscali, kan iemand mij vertellen hoe die provider is o.a. blijft de snelheid goed, weinig storingen enz. Ik ga dan over het tiscali netwerk.bedankt voor de moeite.
 • Waarom van Planet naar Tiscali? ik zou een betere provider kiezen, XS4ALL of Demon. Naar XS4ALL overstappen is zelfs gratis:
  http://www.xs4all.nl/adsl/overstappen.php?XSADSL=f7c5be9c5d4b942e93d24e573d1ae26f#overstappen2
 • Demon komt anders niet zo goed uit de test van de consumentenbond.

  Ik heb overigens Freeler light en die provider bevalt me uitstekend.
 • En om de keuze nog moeilijker te maken: ik heb sinds ongeveer een half jaar Freeler. Tot nu toe heel tevreden: nog geenéén storing gehad, snelheid is okay (ik heb één van de goedkoopste aanbiedingen - er was toen een speciale aanbieding voor Postbankklanten - maar wél zonder datalimiet! - fair use policy)

  Leon
 • Fair Use Policy is dus wel degelijk een datalimiet, alleen weet je niet waar de grens ligt.
 • [quote:3bc37b33d8="BrigitteW"]
  Fair Use Policy is dus wel degelijk een datalimiet, alleen weet je niet waar de grens ligt.
  [/quote:3bc37b33d8]
  Mwoa, XS4ALL doet er niet moeilijk over, ik zit structureel op ca. 60-120GB dataverkeer per maand met Basic ADSL (2mbit/sec). :P
 • [quote:838f3bebba="Mrs.Birdlover"]
  Demon komt anders niet zo goed uit de test van de consumentenbond.[/quote:838f3bebba]
  De consumentenbond is ook niet meer wat het geweest is … :-?
 • [quote:d02f7d4b32="BrigitteW"]Fair Use Policy is dus wel degelijk een datalimiet, alleen weet je niet waar de grens ligt.[/quote:d02f7d4b32]
  Een fair use policy is geen datalimiet. Bij een fair use policy wordt namelijk gekeken wat het gemiddelde verbruik zo'n beetje is en als je er echt heel vet boven zit wordt je er misschien op aangesproken, maar je hoeft niet meer te gaan betalen. Bij een datalimiet ga je betalen voor iedere MB die je boven je datalimiet uitkomt.
 • [quote:6ccb94e543="Leo S"]
  Een fair use policy is geen datalimiet. Bij een fair use policy wordt namelijk gekeken wat het gemiddelde verbruik zo'n beetje is en als je er echt heel vet boven zit wordt je er misschien op aangesproken, maar je hoeft niet meer te gaan betalen. Bij een datalimiet ga je betalen voor iedere MB die je boven je datalimiet uitkomt.[/quote:6ccb94e543]
  Dat bedoelde ik dus :wink:

  Leon
 • ik ben nog steeds blij met mijn hcc adsl lite abo heb m al 1,5 jaar en geen probleme gehad elke dag flink online gegamed en nooit een bericht van je overschrijd iets.. ook dat fair use… toppie.. 8)
 • Wacht maar, zo begon het bij de kabel ook. Op een gegeven moment, als alle top-downloaders overstappen, houden ze dat dataverkeer toch niet meer vol. Het moet tenslotte winstgevend blijven voor zo'n bedrijf.

  XS4all hanteert overigens 40GB voor basic en 75GB voor het abo dat daarna komt, aldus een medewerker die ik twee weken terug sprak. Dat ze dat op het moment misschien niet hard maken is absoluut geen garantie voor de toekomst.
 • [quote:19336f7ba6="BrigitteW"]
  XS4all hanteert overigens 40GB voor basic en 75GB voor het abo dat daarna komt, aldus een medewerker die ik twee weken terug sprak. Dat ze dat op het moment misschien niet hard maken is absoluut geen garantie voor de toekomst.
  [/quote:19336f7ba6]
  Waar KPN vooral naar kijkt is de capaciteit en drukte bij een bepaalde telefooncentrale. Zitten er bij dezelfde telefooncentrale veel 'heavy users' die een 'gevaar' zijn voor de capaciteit, dan wordt er pas actie ondernomen via de providers, anders niet.

  XS4ALL zal ook niet zo gauw klanten op de vingers tikken bij 'overmatig' dataverkeer binnen de FUP. De klant is immers koning! Wordt trouwens prima bijgehouden wat het dataverkeer per user is, in de verbruikstatistieken op:
  https://service.xs4all.nl/

  ADSL aanbieders zullen je in het algemeen trouwens ook niet zomaar afsluiten, maar eerder een duurder abonnement aanbieden met een ruimere datalimiet/FUP.
 • [quote:546d182280] Demon komt anders niet zo goed uit de test van de consumentenbond.[/quote:546d182280]

  welke test dan?
  Onlangs (4-5 mnd geleden) was demon nog best getest in alle categorieën?
 • Heb zelf HCCNet ADSL Basis, ook een aanrader. Ik heb een keer een storing gehad, toen lag ADSL er zo'n 1,5 dag uit. Na gebeld te hebben met de helpdesk dat ik het toch wel vervelend vond om 1,5 dag zonder internet te zitten kreeg ik het voorstel om over de gehele maand geen abonnementskosten te hoeven betalen. Dat zijn de betere deals :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.