Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Vraagje over VNC programma

Anoniem
nohe1977
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben remote computing aan het uitproberen via het programma Tight VNC. Dit programma heeft een optie "built in HTTP server" wat volgens mij inhoudt dat je desktop op afstand via een webbrowser toegankelijk is.
  Maar wie weet hoe dat precies werkt?

  Bij voorbaat hartelijk dank.
 • Dat houdt in dat je via de browser kunt inloggen op de pc waar VNC op draait door het ip-adres van die PC op te geven achter http://, voorzien van het poortnummer waar VNC achter zit . Dus bijvoorbeeld http://192.168.0.1:5800

  Vervolgens krijg je keurig de desktop van de pc met VNC te zien en kun je 'm bedienen.
 • Werkt met een java applet. Dan hoef je op de client geen VNC te installeren. Je computer is dan benaderbaar met iedere pc met internettoegang.
 • Hoi Gerben,

  Ik vrees dat ik als groentje niet precies weet hoe werken met java applet gaat.
  Kun je me uitleggen hoe dat werkt?

  Bij voorbaat hartelijk dank.
 • Daar hoef je nix van te weten. Je opent gewoon de juiste url (jouw ip, poort 5800), en de java applet wordt in je browser geladen.
 • Ik geprobeerd via het internet contact te maken maar helaas lukt het niet. Als ik mijn IP adres en poort invul, krijg ik wel een scherm waar ik het wachtwoord moet invullen. Als ik dat wachtwoord invul en op OK druk, moet ik even wachten en krijg dan de melding: No route to server.
  Ik probeer vanaf mijn werk mijn compu thuis te bereieken. Het vreemde is echter als ik thuis hetzelfde uitvoer, lukt het wel.

  Als ik een test uitvoer met mijn zwager lukt dit ook niet. Ik probeer dan via de client contact te maken met zijn compu maar dit lukt niet. De andere kant echter wel. Hij kan dus wel met zijn client contact leggen met mijn compu.
 • Misschien een router die in de weg zit? Of een firewall die lastig doet?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.