Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (internet)

importeren favorieten bij firefox lukt niet

None
35 antwoorden
 • Ik heb firefox laatste versie geïnstalleerd, eerst op de D schijf. Echter het importeren van favorieten van IE lukte niet. Toen er weer af gehaald en opnieuw geïnstalleerd op C schijf. Maar idem dito, hij importeert mijn favorieten niet. Kan het een geheugenprobleem zijn?
 • Er is een programma 'bpriest' waarmee ge de favorieten (bookmarks) van verschillende browsers kunt converteren naar een andere browser.
  www.simtel.net/product.download.mirrors.php?id=9531
 • Ik meen begrepen te hebben (corrigeer me a.u.b. als ik me vergis) dat de html-file bookmark.htm die wordt gemaakt bij het exporteren van de favorieten in IE bij importeren alleen gebruikt kan worden in IE en Netscape (en afgeleiden van Netscape).
 • [quote:642bec8754="J. de Boer"]Ik meen begrepen te hebben (corrigeer me a.u.b. als ik me vergis) dat de html-file bookmark.htm die wordt gemaakt bij het exporteren van de favorieten in IE bij importeren alleen gebruikt kan worden in IE en Netscape (en afgeleiden van Netscape).[/quote:642bec8754]

  En wat wil je daarmee zeggen? (Overigens heb ik de tip nog niet opgevolgd)
 • Wat ik daarmee wil zeggen is, dat het het gewoon exporteren uit IE en importoren in Firefox misschien niet kan, maar dat ik dat niet zeker weet. Mogelijk is Firefox helemaal compatible met Netscape, en dan zou het wel moeten kunnen.

  Dan je opmerking "Overigens heb ik de tip nog niet opgevolgd".
  Ben een beetje verbaasd hierover, want die methode is volgens mij de enige die in geval van verschillende browsers werkt. Dus even een vraag: Hoe heb je dan geëxporteerd vanuit IE?. Ik vermoed nl. dat b.v. het simpel kopiëren van de Windows-map Favorieten zeker niet het gewenste effect zal hebben. Is dat misschien hier het geval?

  Jan de Boer
 • Wat een gezwam allemaal…

  Ga naar Bookmarks-Manage Bookmarks-File-Import.
 • Ik hoefde trouewns helemaal niets te doen, nadat ik een verse installatie van Firefox had gedaan werden automatisch alle bookmarks overgenomen.
 • [quote:706a436836="=Rieske="]Wat een gezwam allemaal…

  Ga naar Bookmarks-Manage Bookmarks-File-Import.[/quote:706a436836]

  Dat heb ik geprobeerd, maar de netscape-agent verschijnt. En er is niets geimporteerd.

  Tijdens het installeren van Firefox werd gevraagd of favorieten geimporteerd moesten worden. Daarop zei ik 'ja'. Ook toen verscheen de netscape-agent.
 • Netscape agent?
  :o
 • [quote:78b56b1e0b="=Rieske="]Netscape agent?
  :o[/quote:78b56b1e0b]

  Ja. De netscape quality feedback agent. Dat is een bericht en daar kun je het probleem intypen en versturen. Maar je moet een emailadres opgeven en daar heb ik geen zin in.
 • Dat ding hoef je niet mee te installeren, toch?
 • [quote:fd28fe137b="=Rieske="]Dat ding hoef je niet mee te installeren, toch?[/quote:fd28fe137b]

  Ik weet niet precies meer hoe het installeren ging. Ik heb firefox twee keer geïnstalleerd; de eerste keer kreeg ik keuzes voorgelegd, de tweede keer niet.
 • Deïnstalleer FF en verwijder ook alle mappen die betrekking hebben op de browser. Let op dat je ook in Documents and settings\je naam\application data de Phoenix en Mozilla Firefox mappen verwijdert.
  Download versie 0.9.3 hier: http://www.mozilla.org/products/firefox/download.html?http%3A//ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox
  eleases/0.9.3/FirefoxSetup-0.9.3.exe
  Installeer daarna FF opnieuw en kies voor een custom install.
 • [quote:5efd61e5c0="=Rieske="]Deïnstalleer FF en verwijder ook alle mappen die betrekking hebben op de browser. Let op dat je ook in Documents and settings\je naam\application data de Phoenix en Mozilla Firefox mappen verwijdert.
  Download versie 0.9.3 hier: http://www.mozilla.org/products/firefox/download.html?http%3A//ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox
  eleases/0.9.3/FirefoxSetup-0.9.3.exe
  Installeer daarna FF opnieuw en kies voor een custom install.[/quote:5efd61e5c0]

  Ik heb gedeïnstalleerd vanuit configuratie –> software. Net als de eerste keer.
  Daarna heb ik gezocht in bestanden naar Phoenix, Mozilla en Firefox. Alles wat hij vond (stuk of vijf) heb ik verwijderd.
  Echter daar stond ook de uninstall Firefox bij… Stom! Die had ik moeten gebruiken.

  Kan het kwaad de methode die ik heb gebruikt?
 • Indien je safe wilt zitten, kun je ook de entries in de registry verwijderen.
  Wel eerst ff een backup maken uiteraard.
 • [quote:02ba257f60="=Rieske="]Indien je safe wilt zitten, kun je ook de entries in de registry verwijderen.
  Wel eerst ff een backup maken uiteraard.[/quote:02ba257f60]

  Ehm… zo'n specialist ben ik niet. Worden die niet verwijderd met RegClean? Die zal ik laten draaien.
 • Ehm…neen.

  Enfin, probeer eens een nwe install.
 • Opnieuw geïnstalleerd in 'custom'. De agent niet geïnstalleerd. Favorieten vanuit IE: "ja". Vervolgens kom ik terug op het bureaublad, Firefox heeft zichzelf afgesloten.
  Firefox geopend, gekeken bij bookmarks, geen favorieten van Explorer. Vervolgens: Files –> importeren van IE. Firefox sluit weer uit zichzelf en ik sta weer op het bureaublad. Ik open weer Firefox, kijk bij Bookmarks, geen favorieten.
  In feite hetzelfde als de vorige keer, alleen verschijnt er nu geen agent.
 • [quote:eb92a49677="=Rieske="]Wat een gezwam allemaal…

  [/quote:eb92a49677]Hoezo gezwam? Ik had het over het standaard exporteren vanuit IE, waarbij je als resultaat de file bookmark.htm krijgt, die je kan importeren in Netscape. Ik was in de veronderstelling dat je die file nodig zou hebben. Dat is alles. Om dat gezwam te noemen ……… Vanwaar die onvriendelijke reactie? Blijkbaar weet jij handiger oplossingen. Ook prima toch?
 • Indien je een bookmark.htm maakt overschrijf je m.i. de bookmark.htm van Firefox…indien dat geen probleem is, soit.
  ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.