Vraag & Antwoord

Anders (internet)

dynamisch ip-adres --> vast ip-adres?

Anoniem
jweijde
3 antwoorden
 • Ik wil bepaalde mensen toegang geven tot mijn pc. Ik draai echter een firewall. Ik kan in die firewall aangeven welke ip-adressen te vertrouwen zijn en dus toegang krijgen. Probleem is alleen dat er enkele zijn met een dynamisch ip-adres. Na een disconnect/re-connect krijgen zij dus een ander ip-adres en hebben ze vervolgens geen toegang meer. Is dit op te lossen?
 • Laat ze zich registreren bij http://www.no-ip.com/ daar kun je een eigen subdomein aanmaken en laten doorsturen naar een bepaald IP adres. Iedere keer als ze op je PC willen, loggen ze even in bij no-ip.com en laten hun domein forwarden naar het IP adres wat ze dan hebben. In je firewall kun je dan vervolgens aangeven dat het domein van die persoon wordt geaccepteerd. Op die manier heb jij er geen omkijken meer naar en moeten zijn alleen even hun IP adres bij no-ip.com wijzigen in hun IP adres van dat moment.
 • Ok. Bedankt!

  [quote:05113ea642]
  Iedere keer als ze op je PC willen, loggen ze even in bij no-ip.com en laten hun domein forwarden naar het IP adres wat ze dan hebben.
  [/quote:05113ea642]

  Hoe forward je je domein?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.