Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ISRA

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Heb tijdje geleden ADSl aangelegd en nu blijkt dat ik het modem op een van de twee telefoonaansluitingen heb aangesloten ipv het ISRA punt.

  Nu is dit ISRA punt (in de meterkast) niet zodanig dat ik daar uberhaupt iets op kan aansluiten.
  Ik vermoed dat op het ISRA punt een kastje of iets dergelijks moet worden geplatst.

  Wie moet dit nu gaan verzorgen ????? en op wiens kosten ???
 • [quote:cae16e16b7="henkchr"]Wie moet dit nu gaan verzorgen ????? en op wiens kosten ???[/quote:cae16e16b7]Ik begrijp niet helemaal waarom je het uberhaupt zou gaan wijzigen. Maw, wat is er mis met de huidige opstelling? Werkt ADSL niet?
 • En wil je het toch gaan aanpassen moet je dat zelf verzorgen en op je eigen kosten. Wat had je dan gedacht?
 • ik heb een testje gedaan en heb de splitter aangesloten op de telefoonaansluiting in de huiskamer. Daarna sluit ik de telefoon niet aan op de phone poort van de splitter. Als ik naar boven ga naar de 2e telefoon aansluiting en sluit daar een telefoon aan heb ik nog steeds een kiestoon, m.a.w. de splitter is kennelijk niet aangesloten op het ISRA punt.
  Kennelijk zit dit in de meterkast. Daar komt een dikke Blauw/rood/witte kabel uit de grond die zich splitst in 2 grijze telefoon lijnen.
  Dit is kennelijk het ISRA punt., hier zou ik dus de splitter op moeten aansluiten anders gaat over het laatste gedeelte zowel de adsl als het normale telefoonverkeer waardoor de verbinding trager word en kans op storing stijgt. De adsl werkt dus wel maar kan nog sneller wellicht.

  Hoe gaat dit normaal gesproken , Is het installeren van een fatsoenlijk ISRA punt of kastje dan voor eigen rekening ???. Is dit geen Infrastructuur dat KPN moet verzorgen ??? Kun je dit zelf doen of is dit te ingewikkeld ????
 • [quote:b9886ffae7="henkchr"]ik heb een testje gedaan en heb de splitter aangesloten op de telefoonaansluiting in de huiskamer. Daarna sluit ik de telefoon niet aan op de phone poort van de splitter. Als ik naar boven ga naar de 2e telefoon aansluiting en sluit daar een telefoon aan heb ik nog steeds een kiestoon, m.a.w. de splitter is kennelijk niet aangesloten op het ISRA punt.
  [/quote:b9886ffae7]ik snap niet veel van het bovenstaande verhaal. Je sluit de splitter aan in de huiskamer, plugt de telefoon er NIET in en je gaat vervolgens naar boven om daar een kiestoon te horen :-?[quote:b9886ffae7]Kennelijk zit dit in de meterkast. Daar komt een dikke Blauw/rood/witte kabel uit de grond die zich splitst in 2 grijze telefoon lijnen.
  Dit is kennelijk het ISRA punt.[/quote:b9886ffae7]Het ISRA punt is meestal een wit kastje dat de kabel uit de grond van de KPN koppelt aan de telefoonlijn die het huis in gaat. Ik begrijp uit jouw verhaal dat er 2 kabeltjes uit de grond komen. Weet je zeker dat dat het ISRA punt is?[quote:b9886ffae7], hier zou ik dus de splitter op moeten aansluiten anders gaat over het laatste gedeelte zowel de adsl als het normale telefoonverkeer waardoor de verbinding trager word en kans op storing stijgt. De adsl werkt dus wel maar kan nog sneller wellicht.[/quote:b9886ffae7]Die splitter is niet veel meer dan een soort ontstoringsmodule. De reden dat ze adviseren om de splitter zo dicht mogelijk bij het ISRA punt te zetten is dat daar de kans op storingen het kleinst is. Dat om te voorkomen dat iemand klaagt over beroerde prestaties, wanneer de splitter aan het einde van 35meter 'lampekapdraad' hangt. De snelheid die je overigens haalt over je ADSL verbinding is - zoals je vast weet - afhankelijk van het type abonnement dat je hebt afgesloten. Een 1024kbps abo zal niet sneller worden dan 1024kbps, al leg je er gouden draadjes tussen…[quote:b9886ffae7]
  Hoe gaat dit normaal gesproken , Is het installeren van een fatsoenlijk ISRA punt of kastje dan voor eigen rekening ???. Is dit geen Infrastructuur dat KPN moet verzorgen ??? Kun je dit zelf doen of is dit te ingewikkeld ????[/quote:b9886ffae7]De KPN hoort een fatsoenlijk ISRA punt op te leveren. Lijkt me dat je naar het verkeerde aansluitpunt aan het kijken bent.
 • hmm bedoel je niet dat er op je isra punt 2 verbindingen zijn aangesloten??

  dus dat er een kabel van boven komt die op je isra punt zit aangesloten.

  is dat het geval gwoon de kabel loskoppelen er een kroonsteentje oid aanzetten en die gewoon in je splitter stoppen
 • Het ISRA punt is eigendom van de KPN.
  Deze hebben er ook verantwoordelijkheid over.
  Mocht je daar problemen mee hebben kunnen zij het voor je oplossen, tegen een vorstelijk tarief natuurlijk
 • Gewoon adsl aansluiten zoals de ptt doc aangeeft. (rtfm is best moeilijk lijkt het) Het beste is dus gewoon in de meterkast. Daar splits je de boel.

  Als je het niet zelf kan dan doet de PTT dat voor je tegen betaling natuurlijk.
  Heb je in de familie of kenissenkring niet een handig iemand ?
  Mocht je een oude ISRA hebben (gewoon ronde kabeltje) dan moet je twee contact doosjes kopen (was bij mij het geval) bij de primafoon.
  Als je het ze uitlegt weten ze het precies.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.