Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ACDSee in combinatie met Win XP

Anoniem
amira
5 antwoorden
 • Ik heb sinds een paar maanden een computer met daarop Windows XP Home Edition.
  Mijn probleem is het volgende. Als ik op internet foto's heb bekeken kan ik ze op de pc niet nog een keer terugzien. Hiervoor gebruik ik ACDsee. Bij mijn vorige systeem met Win98 en ACDSee kon ik in de map tijdelijke internet bestanden de foto's nog eens bekijken.
  Nu krijg ik als ik met ACDsee de map inkijk vrolijkde melding dat er niets in staat. Via de verkenner kun je zien dat er wel degelijk wat in staat.
  Ik weet ook wel dat je met de rechtermuistoets foto's kunt opslaan, maar soms is het gewoon gemakkelijk dat je later nog eens op je gemak alle foto's doorbladeren kunt om overgeslagen exemplaren alsnog mee te kunnen nemen. Ik gebruik die foto's ter aanvulling op mijn eigen gemaakte vakantiefoto's.
  Ik heb de plaats van de tijdelijke internetbestanden van de standaardplaats naar een zelfgemaakte map gezet, maar dit biedt dus geen soelaas.
  Wie kan mij helpen.

  Dirk
 • Wat is de volledige padnaam van die directory met tijdelijke internetbestanden?

  Is toevallig een van die subdirectories in die padnaam verborgen/hidden?

  Als die bestanden in een hidden directory staan, herkent ACDSee ze volgens mij niet.
 • Het pad is gewoon het standaard pad in c:\documents and settings\naam gebruiker\local settings\temporary internet files.
  ACDSee kan volgens mij wel omgaan met hidden mappen, maar de map is voor zover ik dat kan zien, niet hidden.
  Als ik een foto opzoek in de verkenner en er dan op klik krijg ik eerst de medling dat het uitvoeren van opdrachten gevaarlijk kan zijn (?) en vervolgens krijg ik de mel;ding dat er geen programma aan gekoppeld is. Flauwe kul, mijns insziens, want er is aangegeven dat JP(E)G bestanden geopend moeten worden met ACDSee. De bestanden laten zich trouwens ook niet ergens anders heen kopieren.
  Allemaal zeer verveldend, want ik maakte toch redelijk vaak gebruik van de mogelijkheid om op deze manier foto's te kunnen bewaren.

  Dirk
 • Welke versie hebben we 't over?
 • De versie is 6, dus redelijk nieuw. Het blijft vreemd, want zodra je in ACDSee de map opvraagt zegt het programma dat er niets gevonden is. In mapopties is aangegeven dat aan fotobestanden ACDSee gekoppeld is, dus zou je verwachten dat je geen eigenwijze pc hebt die zelf bepaalt hoe het zou zijn.

  Dirk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.