Vraag & Antwoord

Anders (internet)

ISDN of analoog?!

Anoniem
Venzent
13 antwoorden
 • Eey,

  Ik ben van plan een nieuwe modem/router te kopen. Nu zit ik echter te kijken of dat een ISDN of analoog modem moet worden.

  Nu heb ik thuis ISDN, dus ik dacht dat ik een ISDN modem moest hebben. Toen ik echter naar het kabeltje in mijn huidige modem kijk (ik heb nog zo'n oude Speedtouch Home ISDN modem) zie ik geen ISDN stekkertje maar een gewoon analoog stekkertje. Dus het lijkt me dat ik een analoog modem/router moet hebben?!

  Wie helpt me uit de brand want ik begrijp het even niet meer.

  Grtz,
  Klaas
 • Indien de ADSL-lijn binnekomt over een ISDN-lijn, moet je een ISDN-modem hebben, het stekkertje naar de modem is inderdaad RJ11 en geen RJ45.
 • Hmm, ik heb even gezocht en de telefoonlijn die in de meterkast binnenkomt wordt gesplit mbv een splitter. Vanaf de splitter komt dat een analoog stekkertje.

  Vage shit, daar kan ik toch nooit een ISDN-modem op aansluiten of heb ik het nou helemaal fout?!

  PS. RJ11 en RJ45 zegt me niks, en ik kan er ook niet echt goede info over vinden.
 • RJ11 (4 pins) is zo'n kleinstekkertje, wat je dus inderdaad ook bij analoge telefoons ziet, RJ45 (8 pins) is een iets groter stekkertje dat je bij netwerkkabels en ISDN aansluitingen ziet. Echter, ná de splitter zit een RJ11 aansluiting, omdat de splitter niet afhankelijk is van analoog of ISDN. Dús, indien je ADSL-verbinding binnenkomt over een ISDN-lijn, dan moet je een ISDN modem hebben, is toch niet echt vaag???? :roll:
 • http://www.adsl.nl/links/ :wink:
 • Ok, ik maak misschien een denkfout, maar moet een ISDN modem dan niet worden aangesloten mbv een ISDN-stekkertje(RJ45)??
 • http://www.kpn.com/kpn/show/id=404292/sc=49375c

  kun je t ff bekijken :wink:
 • Ik lees je eerste posting nog eens door…Je hebt ISDN en je hebt al een ADSL verbinding, je hebt al een [b:426eae659e]ISDN-ADSL modem[/b:426eae659e] en die heeft een [b:426eae659e]klein stekkertje[/b:426eae659e] (RJ11)…….Dit alles werkt, welk stukje snap je dan niet????Nu snap ik het niet meer :roll:
 • Beste Venzent,

  Ik begrijp dat het verwarrend is, ik weet het ook niet meer.

  Maar ik dacht dat een ISDN-modem altijd wordt aangesloten met 8-pins stekkertje. Klopt dit of niet?
 • [quote:6c95827348="Klaas Winters"]Beste Venzant,

  Ik begrijp dat het verwarrend is, ik weet het ook niet meer.

  Maar ik dacht dat een ISDN-modem altijd wordt aangesloten met 8-pins stekkertje. Klopt dit of niet?[/quote:6c95827348]
  Nogmaals, nee in het geval van een ADSLmodem klopt dat niet, kijk ook maar naar je eigen ADSL-modem, dat is toch ook een ISDN-versie en die heeft toch een RJ11????
  Ik weet niet of je dat door elkaar gooit, maar het is geen ISDNmodem, maar een ADSL-modem voor over ISDN.
 • Download anders de PDF met de beschrijving van de Speedtouch 510/510i. Ze maken bij de uitleg en de foto over de poorten ook geen onderscheidt of andere foto voor de DSLaansluiting, dat is in beide gevallen immers dezelfde (RJ11)
 • aha, daar maak ik dus de denkfout.

  Dus bij de Linksys Draadloos 54mb ADSL modem/router (Analoog)+4 prt sw.WAG54GA (zie bijv. http://www.routershop.nl/nl/dept_19.html , het tweede modem dus) zou een optie voor mij zijn?
 • :lol: Nee, die is dus analoog, de eerste (WAG54GB) is ISDN, die moet jij hebben….. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.