Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Snelkoppeling op bureaublad werken niet meer

None
11 antwoorden
  • Hallo,

    Sinds vanavond doen mijn snelkoppelingen op mijn bureaublad naar de website van mijn bank en girotel het niet meer. Als ik er op klik dan opent de browser en krijg ik een lege pagina te zien.

    Het rare is dat dit alleen gebeurt als ik nog geen browser open heb staan.
    Ik werk met Avant Browser en met Internet Explorer. Als ik Avant open heb staan en dan naar het bureaublad ga en op b.v. de girotelsnelkoppeling klik, opent de website wel normaal. Heb ik Internet Explorer aanstaan, dan niet.

    Dus ik moet nu eerst Avant openen en kan dan gebruik maken van de snelkoppeling op het bureaublad. Heel vreemd, dit was tot voor kort niet het geval. Ik heb niets aan mijn instellingen veranderd. Wél heb ik Service Pack 2 geïnstalleerd een paar dagen geleden. Kan het daar misschien iets mee te maken hebben?

    Alvast hartelijk dank
    Ruurd
  • Welke bowser start standaard op als je op de link klikt?
    Wat is je startpagina in IE op dit moment? (een gehijackte misschien?)
  • Hallo,

    Bedankt voor de snelle reactie.
    Als ik op de link klik, start Avant Browser op. Mijn startpagina in Internet Explorer is Google.nl ( dit is ook de startpagina bij Avant Browser).

    groet
    Ruurd
  • Oke, dat is dus iig niet verkeerd, ik zal even denken wat het probleem kan zijn.
  • Het is al weer een paar dagen geleden dat ik dit onderwerp op het forum zette. Is er iemand die een idee heeft wat er aan de hand zou kunnen zijn?

    Ik hoor het graag.
    Ruurd
  • Probeer die snelkoppelingen eens opnieuw aan te maken?
  • Hallo,

    Heb ik al een paar keer geprobeerd. Het probleem blijft hetzelfde.
    Als ik Avant al open heb staan, lukt het wel. Heb ik de browser
    niet open staan. Krijg ik gewoon een leeg scherm.

    groet
    Ruurd
  • avant herinstaleren?
  • Ik heb van alles geprobeerd. Heb er uiteindelijk voor besloten Service Pack 2 te deïnstalleren en…….. de snelkoppelingen werken weer gewoon.
    Ik heb een goede Antivirus Scanner en Firewall (beide McAfee), hou ze
    netjes up-to-date.
    Dat zal wel afdoende zijn. Ik wacht nog even rustig af of dat Service Pack 2 nog verbeterd zal worden.

    Doe het dus wel even zonder. Bedankt in ieder geval voor al jullie bemoeienissen.

    groet
    Ruurd
  • Ik wacht nog even rustig af of dat Service Pack 2 nog verbeterd zal worden.

    Er komen hooguit patches/fixes voor de problemen maar SP2 zelf zal niet veranderen.
  • Ik gebruik SP1a, en zolang je zelf voor een goede firewall + antivirus zorgt + zorgt dat je alle overige updates gewoon binnen haalt, is er niks aan de hand en heb je SP2 helemaal niet nodig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.