Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Wanneer weet je of een site betrouwbaar is?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Beste mensen,

  Hoe weet ik of deze site bv www.nedermagic.nl betrouwbaar is. Als ik hier wat zou kopen, hoe weet ik dan zeker dat ik het ook daadwerkelijk krijg?

  Met vriendelijke groet,

  Marwinius
 • Dat kan je nooit met 100% zekerheid weten.
 • Beste BelgiumBoy_007,

  Uiteraard is dit filosofische gezien nooit 100% zeker, maar het gaat er mij om of er ook ´watermerken´ zijn waaraan je kunt zien of nagaan of een site werkelijk doet wat het hoort te doen. Moet een site ergens geregistreed zijn, krijgt het een watermerk o.i.d.

  vriendelijke groet,


  Marwinius
 • Kijk eens of je hier wat info kunt vinden.
  http://www.tweakers.net/shopsurvey
 • [quote:83b86f3caf="gerben"]
  Kijk eens of je hier wat info kunt vinden.
  http://www.tweakers.net/shopsurvey
  [/quote:83b86f3caf]
  Ik betwijfel 't … :wink:

  [size=9:83b86f3caf][i:83b86f3caf]NederMagic is een website voor Magic The Gathering trading cards.
  Je kunt hier kaarten kopen, verkopen en ruilen. Tevens is er heel veel informatie te vinden over magic, zoals nieuws, regels, discussies, plaatjes van alle kaarten, etc.[/i:83b86f3caf][/size:83b86f3caf]
 • In dat geval, inderdaad weinig kans…
 • KvK bellen.
 • Je kan de KVK bellen, maar feitelijk doen zij niets ander dan bedrijven registreren. Of een bedrijf betrouwbaar is registreren ze dan weer níet, dus een inschrijving daar is géén blijk van vertrouwen.

  Mijn eerste indruk: ik twijfel bij de betrouwbaarheid dus zou er niets kopen. Verder staan er geen adresgegevens op (althans niet 1-2-3 te vinden) en kan je contact geld opsturen (????). Ik zou hier dus niets kopen!
 • Kijk even of ze niet bij de consumentenbond als negatief bekend staan. Als ze verder een kamer van koophandel (kvk) inschrijving hebben zou je het kunnen proberen. (rembours misschien?)


  edit: Als je contant geld kan opsturen lijkt me dit een bedrijf wat er straks met een berg zwart geld vandoor gaat naar luxemburg/zwitserland.
 • De consumentenbond heeft idd een keurmerk voor webwinkels. Zoek ook eens op google met bijv. "nedermagic" + "mening" of zoiets dergelijks. Maar nogmaals: zo'n KvK inschrijving kan vrijwel iedereen aanvragen en zegt NIETS!
 • [quote:aa9135a3b2="Bratpack"]zo'n KvK inschrijving kan vrijwel iedereen aanvragen en zegt NIETS![/quote:aa9135a3b2]

  Weet ik, maar als ze er geen hebben weet je iig dat er iets niet klopt.

  En als ze een besloten vennootschap hebben dan kunnen ze er met de poen vandoor gaan en een lege bv achterlaten, de eigenaars kunnen niet aangeklaagt worden aangezien een besloten vennootschap als een rechtspersoon word gezien.

  Oftewel: overal kan je omheen, maar toch kan een bepaalde combinatie van dingen iets meer duidelijk maken dat het klopt.
 • Kijk, het feit dat je nu al twijfelt over de betrouwbaarheid zou je al genoeg kunnen zeggen… Maar goed, als je er toch iets wilt kopen lijkt het mij verstandig de proef op de som te nemen. Gewoon één goedkoop product bestellen en zien wat er gebeurd.  CB

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.