Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Vraag over tracert

3 antwoorden
  • Als ik de opdracht tracert geef, dan wordt het aantal "hops" gemeld naar het eindstation, bvb www.computertotaal.nl Aan het eind van die sessie verwacht ik een afsluiting met de mededeling: Trace complete of "de trace is voltooid" Dit gebeurt echter niet altijd, in plaats daarvan krijg ik soms een eindeloze lijst met telkens de mededeling: Timeout bij opdracht. Wat betekent dit, en om welke opdracht gaat het? Betekent het dat er nog meer dan de gemelde 7 routers zijn maar dat die onzichtbaar zijn?
  • ik denk dat de timeout niets anders betekent dan dat de eerstvolgende hub niet reageert, en dat een eindeloze reeks time outs dus niets zegt over het aantal routers.
  • Dit verschijnsel treedt op als bepaalde hosts ICMP-verkeer blokkeren. Het ICMP protocol bestaat uit een aantal applicaties, waaronder ping en tracert. Tracert doet als het ware een ping naar de host en kijkt ondertussen via welke weg de ping-pakketjes gaan. Als de bewuste host ICMP-verkeer blokkeert, komen deze ping-pakketjes dus nooit aan (of beter: kan niet gecontroleerd worden of ze aankomen). Tracert gaat dan eindeloos door met proberen, totdat de gebruiker het proces zelf stopt met ctrl-c.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.