Vraag & Antwoord

Anders (internet)

retournering emial verstuurd met "BCC"

Anoniem
f.j.stols
5 antwoorden
  • Soms verstuur ik een groeps-email via de optie (in I.E.) "BCC".Voordeel o.a. voor de ontvanger is dat niet alle -tig emailadressen bovenaan in hun mail staan. Sommige emails worden echter (door hun server?) terug verzonden met het bekende verhaal, hoewel de adressen wèl juist zijn. Is hier een verklaring voor?
  • als mails worden teruggezonden kun je vrijwel altijd in het terugzend- bericht een reden vinden, althans na enig zoeken.
    oorzaken o.a.:
    ontvangende server is (even) niet bereikbaar
    emailadres niet bekend (meer) of niet geheel juist gespeld
    server-mailbox van de ontvanger zit vol
    en ongetwijfeld ook slimme servers die berichten weigeren die aan bijv meer dan 40 adressen zijn gericht omdat dat spam zou zijn.

    kortom: ga eens op zoektocht in de terugzendberichten.
  • antwoord geschreven in

    http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=131953
  • sorry, ik meende het woord "emial"beter te kunnen vervangen door "email"en heb waarschijnlijk ook nog daarmee een nieuw topic geopend.Zal beter opletten!
  • waarschijnlijk helpt het door minimaal 1 adres (bv je eigen adres) in te vullen bij "aan:"

    Sommige mailservers weigeren mail met alleen BCC omdat dat wel erg op spam wijst…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord