Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Internet werkt soms wel, soms niet

Anoniem
G. Goochem
12 antwoorden
  • Ik heb drie pc's via een router met internet verbonden. Tot nu toe kon ik probleemloos met alle drie contact maken met internet. Op één van de drie lukt dat niet altijd meer. Ik kom soms het net op, soms niet. Zover ik kan overzien, zit er totaal geen logica in. Ik kan dan ook niet achterhalen waarom het de ene keer wel lukt en de andere keer niet. In de gevallen dat ik het net niet opkom, werkt het systeem uiterst traag. Aan de hardware kan het haast niet liggen. Heeft iemand een idee wat de oorzaak is?
    Ik heb een ADSL-verbinding en de drie pc's draaien met Windows XP. Ik houd de bewuste PC schoon met Norton Antivirus, Ad Aware en Spybot.
  • Wat voor adsl router gebruik je?
    Als je bv een speedtouch gebruikt werkt je speedtouch ook als dns server voor je pc.
    Indien je een firewall gebruikt, zorg er dan voor dat het ip adres van je routers dns server als trusted staat ingesteld.

    bv 10.0.0.138 (Speedtounc)

    Jan Willem
  • Dank voor je reactie Shepherd.
    In de door jouw aangeven richting heb ik eerder gezocht, maar daar zit niet het probleem. Het merkwaardige is dat ik (ook als ik internet niet op kan) met die ene pc wel mijn beide andere pc's kan benaderen via mijn netwerk.
    Verder is het zo dat mijn probleem zich sinds een paar weken voordoet, zonder dat er iets in de hardware is gewijzigd.
  • Als je systeem uiterst traag werkt. Kijk dan eens in de processen van je taskmanager. Is er dan soms een proces wat erg veel cpu tijd in beslag neemt.

    Of vergelijk eens de processenlijst met de processenlijst wanneer je pc wel internet op kan.

    als je pc wel goed draaid en je internet wel op kan.
    Gebeurd het dan dat je opeens (zonder herstart) internet niet meer op kan, of lijkt het te maken te hebben met wel of niet opstarten van je Pc

    Jan Willem
  • Hee het klink mij in de oren als spyware of andere troep,
    Als je een goeie upgedate virusscanner hebt draaien zou ik eens een spyware check uitvoeren..
    Als je niet weet hoe dat moet, moet je dat even posten dan stuur ik meer uitleg.
    Suc6 ermee

    Foaly
  • Ik sluit niet uit dat mijn probleem wordt veroorzaakt door spyware of een virus, maar heel waarschijnlijk lijkt het mij nu ook weer niet. Zoals ik al schreef, ik houd mijn computer schoon met Ad Aware, Spybot en Norton AV. Ik heb recent ook nog een online virusscan gedaan met Housecall. Niets gevonden.

    Ik heb even gekeken naar de processen in de taskmanager. Dat levert wel wat op! Als ik mijn computer start en niet kan internetten dan wordt de CPU voor ca. 95% in beslag genomen door svchost.exe (procesnaam) netwerkservice (gebruikersnaam)! Dat duurt wel zo'n twintig minuten. Dit verklaart ook waarom mijn systeem tijdelijk heel traag is.

    Hoe los ik dit op?
  • Proefje.

    Als je pc opstart en het inlogscherm met gebruikers toont,
    Log dan eens niet direct zo snel in, maar wacht eens een seconde of 20.
    Dit geeft je netwerk wat meer kans om goed op te starten.

    Jan Willem
  • Helaas Shepherd, het proefje levert niets op.

    Zit het misschien toch in spyware of een virus? Ik houd mij aanbevolen voor suggesties hoe ik dit kan aanpakken (na alle scans die ik al heb uitgevoerd). Andere suggesties zijn natuurlijk ook zeer welkom.
  • Je zou een een hyjack this log kunnen posten op beveiliging en privacy en vragen of iemand daar eens naar zou kunnen kijken.

    Heb je al eens gekeken in je systeem logboek of er foutmeldingen staan bij het opstarten ?

    (Rechtsklikken op mijn computer - manege/beheren - event vieuwer)

    Jan Willem
  • Het nalopen van het logboek levert inderdaad wat foutmeldingen op, Shepherd. Volgens mij zitten daar aanknopingspunten in! Ik weet alleen niet hoe ik de meldingen moet begrijpen. Ik heb geen idee of het draaien van Haijeck bijdracht aan de oplossing. Ik heb dat nog maar niet gedaan. Dan kan altijd nog. Is hdat nog steeds aan te bevelen?

    In het logboek ‘systeem’ krijg ik foutmeldingen bij de bronnen:
    - [i:00d7486195]MrxSnb. [/i:00d7486195]In de beschrijving staat “De masterbrowser heeft een servermelding ontvangen van computer WERKKAMER die meent de masterbrowser voor het domein te zijn op transport NetBT_Tcpip_{E0635538-8184-4359. De masterbrowser wordt gestopt of er wordt een verkiezing afgedwongen”. De computer WERKKAMER betreft een van de andere computers in mijn thuisnetwerkje.
    - [i:00d7486195]Service Control Manager.[/i:00d7486195] In de beschrijving staat “De Ipv6-Helper Service-service is bij het starten vastgelopen”.

    In het logboek ‘toepassing’ krijg ik foutmeldingen bij de bron:
    - [i:00d7486195]Userenv.[/i:00d7486195] In de beschrijving staat “Windows kan de RsoP-sessiestatus (Resultant Set of Policies) niet registreren in het logboek. Een poging tot het maken van verbinding met WMI is mislukt. Er zal geen registratie meer in het logboek plaatsvinden voor deze toepassing van het beleid.”

    Tot slot meld ik nog even dat de ik computer WERKKAMER en paar dagen heb losgekoppeld uit het netwerk. Ik heb toen tijdelijk een andere computer aangesloten. Vervolgens heb ik de oorspronkelijke computer WERKKAMER weer aangesloten. Ik heb dat niet eerder gemeld omdat dat mij niet belangrijk leek. Mogelijk heeft dat er toch wat mee te maken? Ik heb dat niet precies in beeld, maar nu ik terugreken: het kan zijn dat de problemen zijn ontstaan nadat ik de oorspronkelijke computer opnieuw heb aangesloten.
  • Gooi alles eens van de spanning af, ook je router en evt hubs.
    Lijkt onzinnig, maar soms werkt t
  • Zo te zien heb je netwerk problemen.
    Als ik in help zoek op jou meldingen dan lijkt het op de volgende zaken.

    Het lijkt erop dat je op je probleem pc verwijzingen hebt naar gedeelde mappen welke zich op een andere server bevinden.
    Tevens lijkt het erop dat er iets fout gaat met het aanmelden op een (lokaal) domein.

    Tevens lijkt het erop dat je iets met security policies hebt ingesteld welke niet goed verlopen.

    Ik kan het mis hebben, maar ik denk toch dat je het moet zoeken in het aanmelden op het netwerk met opstarten.

    Helaas heb ik geen verstand van domeinen dus kan ik je daar niet mee helpen.

    Jan Willem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.