Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Bij P2P programma's stopt dataverkeer

Anoniem
Rhodez
6 antwoorden
 • Beste iedereen,

  sinds ik in oktober ben verhuist heb ik een probleem met programma's als WinMX. Daarvoor woonde ik nog thuis en had ik nog geen problemen. Het probleem dat ik nu heb is als volgt. Als ik bijvoorbeeld WinMX laat downloaden dan stopt de dataverkeer na ongeveer een kwartier. Bij Azereus is het probleem ook aanwezig, echter dan kan ik wel een stuk langer nog downloaden. Je ziet dan langzaam de snelheid teruglopen naar 0 kb/s en vanaf dan is er ook nergens meer verkeer mogelijk. MSN logt uit en je kan ook geen pagina meer bereiken via Internet Explorer. Dit probleem had ik nog niet toen ik nog niet was verhuist. Hieronder enkele gegevens:

  [u:76c28a1770]Oud:[/u:76c28a1770]
  Provider : Planet Internet
  Snelheid : 2 Mb/s
  Modem : Getweakte Alcatel modem voor Mxstream
  Verbinding via hub naar 2 pc's (ook de pc van mijn vader toen)
  Nog geen SP2 van Microsoft gedownload en geïnstalleerd

  [u:76c28a1770]Nu:[/u:76c28a1770]
  Provider : Tiscali
  Snelheid : 6 Mb/s
  Modem : Zyxel Prestige 650-R31 ingesteld als router (zonder ingebouwde firewall)
  Verbinding rechtstreeks op modem
  Wel SP2 van Microsoft gedownload en geïnstalleerd

  Ik heb Tiscali hierover reeds aan de telefoon gehad. Die dachten dat spyware het probleem zou veroorzaken. Echter, na een complete herinstallatie van mijn pc heb ik het probleem nog steeds. Momenteel controleer ik nog regelmatig op spyware m.b.v. Hitman Pro. Ook kan het niet aan de firewall (zonealarm) liggen, want als ik die helemaal uitzet dan blijft het probleem aanwezig.

  Zou iemand mij misschien verder kunnen helpen?
 • Na installatie van SP2 wordt het aantal connecties internet danig gereduceerd om daarmee verspreiding van wormen etc. te voorkomen. Helaas gaat dit ook ten koste van de aantal connecties die je legt met P2P programma's.
  Ik denk dat jij daar nu last van hebt gezien het feit dat je oude situatie goed werkte (zonder SP2) en de nieuwe niet (met SP2).
 • Is hier nog iets aan te veranderen?
 • Het schijnt dat je op de navolgende site http://www.lvllord.de/ een patch kunt downloaden die het aantal connecties weer omhoog schroeft. Let wel, installeren op eigen risico (lees de informatie op die site betreffende die patch aandachtig door).
 • Met dit programmaatje heb ik de verbindingen op 300 gezet, maar dat lost het probleem helaas niet op… Iemand een oplossing?
 • Mischien je router de bottleneck.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.