Vraag & Antwoord

Anders (internet)

Mozilla en FTD

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik werk al een tijdje met Mozilla Firefox. Maar als ik in FTD op de links naar een nzb file klik, komt IE steeds naar boven met de bekende oude shit. Mozilla staat als standaard browser ingesteld. Hoe kom ik hier vanaf.
 • Ik ben ook geinterreseerd in dit antwoord, hetzelfde heb ik overigens als ik in msn op de link druk naar mijn inbox.
 • Voor het probleem met FTD heeft FTD Watchdog een oplossing:

  [quote:1332e69453]Externe links in FTD worden altijd geopend in Internet Explorer, zelfs al heb je een andere standaard browser zoals Opera, Mozilla of Firefox. De reden hiervoor is dat FTD Internet Explorer gebruikt om alle postinformatie weer te geven. Je bekijkt een door FTD gegenereerde webpagina in Internet Explorer met FTD als shell. Als je een externe link opent in FTD, open je eigenlijk een externe link in Internet Explorer en wordt de site waar de link naar verwijst dus geopend in een Internet Explorer venster.

  FTD Watchdog lost als volgt op: Het bestand cache\data\post-header.dat is het sjabloon voor elke post. Aan het einde van dit bestand wordt de volgende javascript code toegevoegd:

  <!– startftdwatchdogdefaultbrowser –>
  <script type="text/javascript">
  var allLinks = self.document.links

  for(i = 0; i < allLinks.length; i++) {
  if ((allLinks.item(i).target == '_blank') &&
  (allLinks.item(i).protocol = 'http:')) {
  allLinks.item(i).target = '';
  allLinks.item(i).protocol = 'ExecBrowser:';
  }
  }
  </script>
  <!– endftdwatchdogdefaultbrowser –> Deze javascript code verandert het protocol van alle externe links in de post: "http:" wordt "ExecBrowser:". Een link naar "http://imdb.com/title/tt0361596/" wordt dus "ExecBrowser://imdb.com/title/tt0361596/".

  In het Windows register wordt het protocol "ExecBrowser" geregistreerd (HKEY_CLASSES_ROOT\ExecBrowser) en gekoppeld aan "execbrowser.exe" in de FTD Watchdog directory. "execbrowser.exe" doet niets anders dan de standaard browser openen.[/quote:1332e69453]

  Als je FTD Watchdog installeert is het via het programma in te stellen. Dit programma wordt regelmatig gepost en aangemeld op FTD…
 • Bedankt. Ik zal het in de gaten houden. Het is op zich geen ramp maar wel vreselijk irritant. Ik ben niet voor niks van IE afgestapt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.